Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Έλα, Βουλή, στον τόπο σου!

( από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Τι ξενύχτι ήταν αυτό! Ευτυχώς αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω , από το σπαρταριστό γέλιο που μας πρόσφεραν. Γέλιο και κλάμα  και επιθεώρηση της συμφοράς μαζί . Αφού  τελείωσε  η διαδικασία δεν μπορούσαν να μοιράσουν δυο γαιδουριών άχυρα  για το πώς θα ψηφίσουν στις κάλπες, για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει το πρωί. Το καφενείο στα καλύτερά του.

Κόλλησαν αν αθροίζονται τα ψηφοδέλτια και δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη. Χάος. Ξεφτιλιστήκαμε στην Ουγκάντα και στην Κάτω Βόλτα που έδειχναν ζωντανά τη συνεδρίαση, γελούσανε με μας.

Διαβάζανε και δεν καταλαβαίνανε την κάρτα που έριξε το κανάλι στις 11 παρά. Αν βάζανε και διαφημίσεις ενδιάμεσα  στη μνημειώδη συνεδρίαση που μεταδόθηκε συνολικά από 1893 χώρες θα σωζόμασταν σίγουρα.

Η κάρτα παρατράβηξε. Αφήσαμε τον Μειμαράκη αξύριστο και τον ξανάδαμε με γένια 3 ημερών.

Μόνο ο Χρυσοχοίδης πρόλαβε να διαβάσει τις 120 σελίδες που έστειλαν οι εισαγγελείς βραδιάτικα. 

Ο οδοστρωτήρας Βενιζέλος μας είπε ότι έχει στα συρτάρια του σπιτιού του  ούτε λίγο ούτε πολύ  τα αμυντικά σχέδια της χώρας, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ ,  αλλά και τους πυρηνικούς κωδικούς, κατάλογους ντελίβερι για πιτόγυρα, μενού εστιατορίων,  δίαιτες από Δευτέρα κλπ. Μέσα εκεί χάθηκε και το στικάκι.

Ο Βενιζέλος  είπε  τουλάχιστον 238 φορές τη λέξη ΕΓΩ. Είναι φανερό ότι  το νέο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Ο Παπανδρέου έγραψε κανονικά όλους και δεν μίλησε . Ή μάλλον  είπε ότι θα μιλήσει αν του δώσουν 25.000 δολάρια, όπως γίνεται στις ομιλίες του στην Αμερική

Πολλοί περίμεναν πάντως  ο ΓΑΠ να εμφανιστεί στις 12 με την κιθάρα του , μαζί με Πάολα- Παντελίδη.

Μας πλάνταξε στο κλάμα ο Παπακωνσταντίνου! Στο τέλος της ομιλίας του, η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο να μη βγουν οι πολίτες στο δρόμο, γιατί έχουν πλημμυρίσει από τα δάκρυα.

Κάθε λίγο οι προεδρεύοντες ανήγγειλαν ότι παρευρίσκεται και ένα άλλο σχολείο στα θεωρεία της Βουλής. Ήξεραν ότι θα έχει σώου και έκλεισαν όλα την ίδια μέρα.  Θάχουν να λένε για χρόνια όσα είδαν. 

Πραγματικός μαραθώνιος η συνεδρίαση. Άλλαξαν το νερό τουλάχιστον 23 υπάλληλοι της Βουλής.

Ολα τα λεφτά η κάρτα της Βουλής στη διακοπή της συνεδρίασης με τα βιολιά που έκαναν κάτι και σε πένθιμα. Καλά δεν έχει βγάλει σιντί ο Παπανδρέου με την κιθάρα για να το παίζουν;

Λοιπόν ζητάμε κι άλλες , κι άλλες  τέτοιες  σπαρταριστές προανακριτικές ! Μη  μας το στερήσετε