Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Έχουμε ή δεν έχουμε Κατοχή;

Πολλοί λένε ότι έχουμε Κατοχή. Πολλοί λένε επίσης, τι είναι αυτά που λέτε; Έτσι ήταν η Κατοχή;  Θα επιχειρήσουμε να λύσουμε κι αυτό το θέμα κάνοντας 15 συγκρίσεις:

- Κατοχή είχαμε το 40. Τώρα έχουμε Κατοχή του 40%, όσο είναι δηλαδή η συνήθης αύξηση που κάνει στις υπηρεσίες η κυβέρνηση.

-  Τότε είχαμε την "Κατοχή του 40". Τώρα έχουμε την "Κατοχή του "Καλά Σαράντα".

- Τότε είχαμε το Σαραντάπορο, τώρα έχουμε 40 άπορους σε κάθε τετράγωνο

-  Τότε τη βγάζαμε με μπομπότα και πλιγούρι, που είχαν αποθηκευτεί. Το σούσι δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτεί.

- Τότε υπήρχε συσκότιση λόγω συναγερμών, τώρα έχουμε συσκότιση λόγω ΔΕΗ και αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών


- Τότε άρπαζαν το ψωμί στο δρόμο με τουφέκια, τώρα με καλάσνικοφ

- Τότε ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ είπε και ο Παπανδρέου στην τρόικα, αλλά με καθυστέρηση Ραταπλάν

-  Τότε κυριαρχούσε η μαύρη αγορά. Τώρα το μαύρο χρήμα

- Τότε είχε μεγάλη πείνα, αλλά δεν έψαχναν στα σκουπίδια. Γενικώς δεν υπήρχαν σκουπίδια και δεν υπήρχαν φασαρίες για ΧΥΤΑ.

-   Στην Κατοχή,  κάποιοι έγιναν πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία των πολλών. Τώρα κάποιοι γίνονται  πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία των πολλών

- Οι Αθηναίοι έφευγαν τότε στην επαρχία με όποιο τρόπο έβρισκαν για να  ανταλλάξουν ό,τι είχαν με τρόφιμα και αυτά τα ταξίδια τα έκανε χιλιάδες κόσμος συνέχεια. Αλλά δεν τους έβαζαν διόδια , όπως τώρα

- Με ένα τενεκέ λάδι, μπορούσες να αγοράσεις και τη Βουλή. Τώρα έχει ανεβεί πολύ η μίζα. Με  ένα τενεκέ λάδι, δεν μπορείς να λαδώσεις ούτε ένα πόμολο στη Βουλή.

- Πολλοί βοηθούσαν  τότε τους διπλανούς του και μοιράζονταν το φαγητό, λέγοντας  ''μαζί το φάγαμε". Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
\.

- Δωσίλογοι, τότε : Από το «δίνω λόγο». Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς , την περίοδο της Κατοχής ενάντια στα συμφέροντα της χώρας τους. Δωσίλογοι. τώρα : Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς , την περίοδο του Μνημονίου  εναντίον των  συμφερόντων της χώρας τους

.-Συσσίτια, τότε : φαγητό που ετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες και μοιράζεται δωρεάν σε άπορους, άστεγους, πρόσφυγες κλπ.: Συσσίτια, τώρα, : φαγητό που ετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες και μοιράζεται δωρεάν σε άπορους, άστεγους, πρόσφυγες,  μαγαζάτορες, υπαλλήλους,  επιχειρηματίες κλπ.

- Συμπερασματικά : Τότε είχαμε  Κατοχή. Τώρα έχουμε Κατοχή plus


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η αγγελία πώλησης των Ιμίων
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_812.html#more

Δημοσιεύτηκε η αγγελία πώλησης της Βουλής!

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_2799.html