Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

« Να γυρίσουν άμεσα οι υπουργοί από τις διακοπές» ζήτησε ο πρωθυπουργός

Να γυρίσουν  άμεσα πίσω  από τις διακοπές οι υπουργοί και οι βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου με επείγουσα εντολή- διαταγή, που ανέλαβαν να υλοποιήσουν  οι στενοί του συνεργάτες κκ Ραγκούσης και Μπεγλίτης. Από το πρωί άναψαν τα κινητά και εσπευσμένα τα κυβερνητικά στελέχη γύρισαν  με αεροπλάνα και βαπόρια και δελφίνια , ακόμα και κολυμπώντας κάποιοι στο καμίνι της Αθήνας, όπως αποκαλύπτει το pamelouketo.blogspot.com

Εντύπωση προκαλεί ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι υπουργοί και  βουλευτάδες  , γιατί εκείνος ήταν που τους προέτρεψε  να γκρεμοτσακιστούν και να πάνε διακοπές και να μην έχουν ενοχές γι αυτό: « Εδώ δεν είχατε ενοχές που πετσοκόψατε τα πάντα   και κάνετε τον λαό να λιμοκτονεί και να έχετε ενοχές που θα πάτε διακοπές;» τους τόνισε ο πρωθυπουργός και τους έδωσε δώρο και από ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα και μια μάσκα που να τη φοράνε στις ταβέρνες  για να μην τους αναγνωρίζουν.
Οι αντιφατικές κινήσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν εντύπωση ,  και τις  συζήτησε εκτενώς μάλιστα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Κ. Νετανιάχου, που κλήθηκε για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.  Εξηγούνται δε από το ότι ο κ. Παπανδρέου με την ομαδική προτροπή για διακοπές είχε στην άκρη των μυαλών του, την πιθανότητα εκλογών . Έτσι ήθελε να δοκιμάσει τις αντοχές των στελεχών του απέναντι στους λουόμενους, που τους έλουσαν όμως με τον τρόπο τους, με κοσμητικά και διακοσμητικά επίθετα και  επίκαιρα λόγω θαλάσσης συνθήματα «φέρτε πίσω τα βρεγμένα»,. Ο πρωθυπουργός είδε αυτό που  ήθελε λοιπόν  κατέγραψε το κλίμα  και διέταξε την  επιστροφή όλων στην Αθήνα και να μη πλησιάσουν ούτε την Λούτσα.
Είναι γεγονός ότι το θέμα με τις αποδοκιμασίες   και τα γιούχα τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτο και πρέπει να επέμβει η τρόικα για να επιλυθεί. Τελευταίο περιστατικό ήταν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, ο οποίος υπέστη τα πάνδεινα  στην Τήνο από την αποθέωση στο πρόσωπο του  . Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κατάσταση κόντεψε να εκτραχυνθεί αφού   τον έβαλαν φορολογούμενοι προσκυνητές να περπατήσει με τα γόνατα  να γίνει το θαύμα μπας και  φύγει το ΔΝΤ. Ο κ. Πάγκαλος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα, αλλά από την υπερπροσπάθεια όταν έφτασε στην  εκκλησία σωριάστηκε  εξουθενωμένος σε μια καρέκλα, που δεν έσπασε  όμως από το βάρος του ακαριαία  και αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο θαύμα της Μεγαλόχαρης τα τελευταία 34  χρόνια.
Την  ίδια μέρα είχαμε και άλλο επεισόδιο με τον κ. Πάγκαλο, όταν συναντήθηκε τυχαία  σε παραλία της Τήνου, με τον κ. Κ. Καραμανλή, που κάνει εκεί τις διακοπές του από τις διακοπές. Οι λουόμενοι όταν είδαν το θέαμά τους,  πίστεψαν ότι βγήκαν στην παραλία θαλάσσιοι ελέφαντες και τόβαλαν κουτρουβαλώντας στα πόδια. Αποτέλεσμα να μείνουν  Πάγκαλος- Καραμανλής μόνοι τους και οι άνδρες της ασφαλείας τους, πήραν πινέλα και ορισμένοι μπατανόβουρτες  και τους άλειψαν με  5 οκάδες αντιηλιακό στα ατέλειωτα κορμιά τους.
Είναι γεγονός πάντως ότι το θέμα της γιούχας αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα για την κυβέρνηση, αφού ανά 10 λεπτά, αναφέρονται νέες περιπτώσεις . Θρυλείται  μάλιστα η περίπτωση του κ. Λοβέρδου, που προφανώς  πίστευε ότι στις διακοπές του θα αποθεωθεί για το Ασφαλιστικό.   Αλλά η δήλωσή του,  κατά την άρον – άρον  επιστροφή του ότι « τελικά υπάρχει σάλιο», άλλα δείχνει.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στη Νέα Δημοκρατία, όπου τις τελευταίες ώρες  υπάρχει ένα μόνο περιστατικό με τον κ. Σιούφα στην Πάρο, που τον μπέρδεψαν με τον κ. Πετσάλνικο και τον έλουσαν κανονικά να δροσιστεί.  Η εντύπωση που επικρατεί στην Λεωφόρο Συγγρού  και την  προβληματίζει είναι ότι    τη Νέα Δημοκρατία ούτε να τη φτύσει δεν θέλει ο κόσμος και μην το προχωρήσουμε και παρακάτω και πούμε  ούτε να τη «χαι…ρετήσει»  που λέει ο λόγος  θέλει και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους και πηγαίνουν έτσι  κανονικά στις ταβέρνες και έχουν γίνει όλοι τετράπαχοι.
Μόνος κερδισμένος με  αυτή την ιστορία ο Γ. Παπανδρέου, που επισκέφτηκε  επίσημα την Αθήνα, όπου τον υποδέχτηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου, και συζήτησαν τους ρεβυθοκολοκυθοκεφτέδες της κυρά- Μαρίας   στην Πάρο και ανέλυσαν  την γαριδοαστακοκαλαμαροχταποδομακαρονάδα της κυρά- Λενιώς της Φτελιάς στη Σίφνο . Μίλησαν ακόμα για τη γαλάζια ανάπτυξη των υπουργών στις παραλίες και τα νησιά με τα γνωστά αποτελέσματα και συμφώνησαν σε κοινό ανακοινωθέν οι υπουργοί και γενικά οι πολιτικοί στην Ελλάδα να μην τα ταξιδεύουν πια σε διακεκριμένα θέση, αλλά σε διακεκρυμένη και συμφώνησαν ομόφωνα να επιβληθεί ΦΠΑ 32% στους Παλαιστίνιους  αγωνιστές.  
Και βέβαια κλείνουμε , όπως πάντα  την  ανάρτησή μας, με ένα τραγούδι. Αυτή η φορά   είναι το τραγούδι "Δεν μπορώ μανούλα (Ένα ευρώ)"