Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Περαίωση στα σκάνδαλα, αποφάσισε η κυβέρνηση!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Είδηση βόμβα από το Μέγαρο Μαξίμου. Αποφασίστηκε πριν λίγο νομοθετική ρύθμιση για την περαίωση των σκανδάλων, από το 1985 και μετά. Με ένα ποσό που θα καταβάλλουν όσοι πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί κλπ έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα, θα κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις σκανδάλων τους και θα σταματήσει ...

...κάθε ενέργεια εναντίον τους ( δικαστικές διώξεις, προανακριτικές επιτροπές κλπ)
Τέθηκαν πλαφόν , που αφορούν το ελάχιστο ποσό που θα κληθεί να πληρώσει κάθε ενεχόμενος ή πιθανολογούμενα ενεχόμενος για την περαίωση κάθε σκανδάλου. Το κατώτατο όριο αφορά σκάνδαλο 200.000 ευρώ και το ανώτατο....


... 20.000.000 ευρώ ή 40 μεζονέτες, για τους οποίους θα συνεχιστεί η δίωξη εναντίον τους.

Με το 10% του ύψους του πιθανολογούμενου σκανδάλου και την καταβολή του κλείνουν οι λογαριασμοί σε όλες τις Τράπεζες .και καταστρέφονται όλα τα πρακτικά που αφορούν τις υποθέσεις.

Η ρύθμιση αυτή αποφασίστηκε μέσα στο γενικότερο κλίμα αυτοπεραίωσης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και επειδή υπολογίζεται ότι τα ποσά για τα σκάνδαλα είναι αστρονομικά, σε σχέση με την περαίωση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πιθανότατα θα σώσουν την χώρα από την χρεωκοπία. Πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι το συνολικό πόσο που θα εισπραχθεί θα είναι 345 δις και 3.789 μεζονέτες.

Η σύσκεψη έγινε από τον πρωθυπουργό επί του πρωθυπουργού κ. Ραγκούση, ο οποίος πάντως ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και έκανε ποδήλατο στην 5η λεωφόρο, και τόνισε «κάντε, ο, τι θέλετε».