Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ( α΄ μέρος)


 Η συνέντευξη είναι αληθινή . Η πρώτη συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, δόθηκε στο blog μας, .. Ο πρώην πρωθυπουργός , μας μίλησε αποκλειστικά για όλους και για όλα , σε μια συνέντευξη που όλοι προσπαθούσαν να πάρουν , όμως οι συγκυρίες μας βοήθησαν να την κάνουμε εμείς .

Ο κ . Καραμανλής είχε κλείσει το στόμα του μετά τις εκλογές και η « μη » συνέντευξή του , έχει συζητηθεί πιο πολύ από όλες όσες είχε δώσει . Το πλήρες κείμενο:

Η τύχη με βοήθησε πολύ . Συναντηθήκαμε τυχαία σε μια απόμερη παραλία της Λακωνίας , όπου κάνει τις διακοπές του τις τελευταίες μέρες .
Τον αποβίβασε ένα φουσκωτό . Στην αρχή δεν κατάλαβα , ποιος ήταν το φουσκωτό και ποιος ο Καραμανλής .
Με βοήθησε όμως να το καταλάβω ο ίδιος , γιατί μου μίλησε πρώτος . Το δέλεαρ , όπως κατάλαβα αργότερα , ήταν οι αθλητικές εφημερίδες που είχα δίπλα μου και η κοινή αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό .




- Φίλε , σημερινές οι αθλητικές εφημερίδες;  με ρώτησε .


Ένιωσα έναν παχύ ίσκιο να με σκεπάζει , και ξαφνιάστηκα γιατί δεν υπήρχε βέβαια ομπρέλα στην απόμερη παραλία .
Ανασήκωσα το κεφάλι από την ανάγνωση των αθλητικών εφημερίδων . Τον αναγνώρισα από την κοιλιά του , που είχα δει σε φωτογραφίες που έκανε μπάνιο .
Φορούσε μια κόκκινη βερμούδα , που το ύφασμα που κάλυπτε το σώμα του , ήταν τόσο μεγάλο , που όταν φυσούσε ελαφρά , κουνιόταν σαν τέντα και προκαλούσε κυματισμούς τουλάχιστον δυο μέτρων στην ακτή .

- Σημερινές , απάντησα , μη πιστεύοντας το θέαμα και το πρόσωπο που έβλεπα .

Κατάλαβε την αμηχανία μου και μου είπε .


- Λέγε με , Κώστα . Τι ομάδα είσαι ?

- Παναθηναϊκός .

- Βάζελος κι εσύ ? Μπράβο ρε φίλε . Τι λένε σήμερα για τον Σισέ ? Παίζει με τον Άρη ? Πήραμε σέντερ - φορ ? Κάνει ο Μπλάνκο για μας ? Καταλογίστηκαν ευθύνες για το φιάσκο του χορταριού στο ΟΑΚΑ ?
 Θα μου επιτρέψεις να σου πω φίλε βάζελε τη γνώμη μου για το θέμα , που μας καίει όλους . Για μένα πρέπει να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες , πρώτον στον σοφέρ , που έκλεισε στο ΟΑΚΑ τον αγώνα με τη Τζένοα , δεύτερον στον Κωνσταντόπουλο , που είναι ο πρόεδρος μας , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστεί την σκληρή κριτική μας και τρίτον στον Νιόπλια , που αφού είδε σε αυτή την κατάσταση το χόρτο , δεν έπρεπε να επιτρέψει στην ομάδα να αγωνιστεί σε αυτό το τερέν . Μην ακούω μ ... ίες τώρα .

Είχα μείνει άναυδος . Τον ρώτησα διστακτικά :

- Φαίνεστε πάρα πολύ ενήμερος στα αθλητικά . Τι βλέπετε για τον Παναθηναϊκό φέτος ? Και φοβάστε τον Ολυμπιακό που ενισχύθηκε ?

- Στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σου , θα απαντήσω , ότι έχουμε το θεωρητικό προβάδισμα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος .
Πίστευα όμως και πιστεύω φίλε μου , ότι πρέπει να βλέπουμε μπροστά , γι αυτό θεωρώ ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι μεγαλόπνοος .
 Γιατί όχι Τσάμπιονς Λιγκ;  Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτήσής σας , οι γαύροι ας μη χαίρονται με τους Ιμπαγάσηδες και τους Ριέρες , που τους κουβάλησε ο Μαρινάκης με τον Ντόρα . Αλλά από την άλλη πλευρά θα ήθελα να επισημάνω ότι μας την έκανε ο Μαρινάκης με τον Νέμεθ . Θα πρέπει να απαντήσουμε άμεσα .
Συμφωνώ με αυτό που έγραψε το fullepithsi.gr . Να κλέψουμε από τον Ολυμπιακό τον Ντιόγο και τον Ραούλ Μπράβο

- Σας βλέπω παθιασμένο με τον Παναθηναϊκό .

- Με απασχολεί επι 24ωρου βάσεως . Χθες καθόμουνα στην κουπαστή στο κότερο και σκεφτόμουν ποιος θα έπρεπε να είναι παρτενέρ του Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνάς μας . Καντέ ή Κατσουράνης ? Πάνω στην αναρώτηση , με παίρνει ένα τεράστιο κύμα και με ρίχνει ση θάλασσα . Ο παφλασμός ήταν τόσο μεγάλος , που παραλίγο να βουλιάξει το σκάφος της γραμμής , που περνούσε δίπλα μας . Ευτυχώς ένας ψαράς έριξε δίχτυα για φάλαινες και με έβγαλε . Κι καθώς με ανέβαζαν με το καλάθι , εγώ σκεπτόμουν : Κατσουράνης ή Καντέ ? Και μου ήρθε η φώτιση : « Βύντρα » .

Δεν μπορούσα να τον διακόψω . Αλλά από την άλλη ήθελα να του πω αυτά που σκέπτονται όλοι οι Έλληνες . Γιατί δεν μιλάει μετά τις εκλογές , γιατί πιάνει τα ορεινά στη Βουλή , πόσο θεωρεί τον εαυτό του , υπεύθυνο για την κατάσταση της χώρας , ξέρει ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος , ότι τον θεωρεί από τους βασικούς υπεύθυνους για την οικονομική κρίση , και φωνάζει « φέρτε πίσω τα κλεμένα » και ζητάει να ανοίξουν οι φυλακές και για τους πολιτικούς .

Κατάλαβε τις σκέψεις μου .

- Φίλε , βάζελε , άκου να σου πω . Ξέρω τι σκέπτεσαι . Γιατί δεν μιλάω για την κρίση , γιατί δεν δίνω την περιβόητη συνέντευξη . Μα δεν μιλάω , γιατί κανένας δεν μου τη ζήτησε . Ο κύριος Χατζηνικολάου;
 Του έκανα το χατίρι και του έδωσα προεκλογικά τη συνέντευξη με τον δήθεν « κουρασμένο » . Κι αν μου ζητούσε τώρα , θα του έδινα ;
 Ας βολευτεί με τον Λοβέρδο .
Φυσικά ούτε ο Πρετεντέρης μου ζήτησε , ούτε η Τρέμη .
Αν περιμένουμε να ανάβουν τα νούμερα μέχρι να ξαναρχίσουν τα Μυστικά της Εδέμ , σωθήκαμε .
Ο Ψυχάρης μου έκανε το τραπέζι μια Κυριακή και την άλλη με έβγαλε πρωτοσέλιδο να με κράζει , επειδή σήκωσα όλο τον μπουφέ .
 Ο μόνος που μου ζήτησε συνέντευξη είναι ο Τσιλιπουνιδάκης του Σταρ , σε ένα από τα γνωστά ρεπορτάζ του στις παραλίες . Είχα το μεγαλύτερο στήθος στην πλαζ

- Θα γελούσα με αυτά που λέγατε , αν ο κόσμος δεν ήταν απελπισμένος . Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει υπουργός και βουλευτής σε ταβέρνα .Να σας τα πω έτσι κομψά . Θα σας πάρουν όλους σε λίγο με τις πέτρες

- Φίλε , βάζελε , ανοίγεις μεγάλη συζήτηση . Επειδή σε συμπάθησα σαν Παναθηναϊκό , νομίζω ότι είσαι τυχερός . Το μαγνητόφωνο που έχεις ήδη ανοίξει , το έχω δει από την πρώτη στιγμή . Αν θέλεις σου μιλάω για τα πάντα . Από Βατοπαίδι , μέχρι ΔΝΤ , από Προβόπουλο μέχρι Παπακωνταντίνου , από Αλογοσκούφη , μέχρι Παπανδρέου , από α δάνεια που σκάνε στις τράπεζες , μέχρι τα δάνεια της χώρας που σκάνε . Θα μιλήσουμε από πλέι στέσιον , μέχρι ΦΙΦΑ το 2010. Άσε αυτό το μεγάλο βότσαλο κάτω και το γυροφέρνεις στα χέρια , και πάμε . Ετοίμασε και τον τίτλο : « Η συνέντευξη της χρονιάς » .. Α , πριν μιλήσουμε καθαρά πολιτικά , λύσε μου φίλε βάζελε μια απορία : Δίπλα στον Μπουνσόγκ , o Καντέ , o Κατσουράνης ή ο Βύντρα ;

( Σε επόμενη ανάρτηση το Β μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης Καραμανλή . )