Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οπλοστάσιο ο πρωθυπουργός!

Βαστηχτείτε! Ο πρωθυπουργός είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ότι έχει ένα « οπλοστάσιο μέτρων» για την εργασία και την ανεργία που θα συζητηθεί αύριο με τους κοινωνικούς εταίρους και καλό βέβαια είναι να φυλαγόμαστε. Ο Παπουτσής μόλις άκουσε για οπλοστάσιο, κινητοποιήθηκε, αλλά τον σκούντησε ο Χρυσοχοΐδης σαν πιο έμπειρος , και έκατσε στ’ αυγά του.


Και επειδή έχουμε και εκλογές  ο πρωθυπουργός έδωσε...
 μια νότα αισιοδοξίας, και είπε «το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, ώστε το 2012 η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη και το 2013 να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της εξάρτηση.» Άρα μέσο όρο βγάζουμε εμείς ότι θα βγούμε από την κρίση το έτος 2012, 5.

Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μέσα σε χαρωπή ατμόσφαιρα γιατί θα βγούμε από την κρίση, έγιναν και δυο μνημόσυνα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ και του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης από το Κίνημα το 1981. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή ημέρα η οποία είναι η γενέθλια ημέρα της Μελίνας Μερκούρη με αφορμή ένα από τα νομοσχέδια που τέθηκαν σήμερα σε συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά στην ενίσχυση και την ανάδειξη της κινηματογραφικής τέχνης. Το υπουργικό Συμβούλιο συνεχίζεται ως αυτή την ώρα με την προβολή της ταινίας «Ρόδα, Τσάντα και κοπάνα στο εξωτερικό νούμερο 2»