Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα έχουμε 12 Δεκεμβρίου 1995 - Γυρίσαμε 15 χρόνια πίσω

Όμορφη Αθήνα, που είν' τα χρόνια εκείνα
Γυρίσαμε 15 χρόνια πίσω, με το πετσόκομμα όλων των μισθών, λένε εφημερίδες, κανάλια σάιτ. Ψάξαμε και βρήκαμε πως θα είναι η ζωή μας απόψε, αφού έχουμε 12 Δεκεμβρίου 1995.

Εσείς θα κρίνετε, αν ειναι καλύτερα ή χειρότερα ή λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε

Οι ειδήσεις λοιπόν , στις 12 Δεκεμβρίου 1995, ήταν :

- "EΩΣ ΠΟTE θα κυβερνάται ο τόπος χωρίς τη φυσική και ενεργό παρουσία του Πρωθυπουργού; Aυτό είναι το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά και από τους πολιτικούς παράγοντες και από την κοινή γνώμη." Αρθρο από την ΕΛΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  ( το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τη  φυσική και ενεργό παρουσία του Πρωθυπουργού. Τότε ήταν στο νοσοκομείο ο Ανδρέας, σήμερα είναι τα ταξίδια του Γιώργου)

- Υποχρεωτικός...
έλεγχος οικονομικών στα ΜΜΕ . Υποχρεωτικό και όχι δυνητικό έλεγχο των μέσων χρηματοδότησης των εντύπων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και των μετόχων και στελεχών των επιχειρήσεων αυτών εισάγει η κυβέρνηση ( Μάλλον δεν έγινε καλά ο έλεγχος το 1995 και πέφτουν τα λουκέτα βροχή σήμερα)

- " Mια από τις μεγάλες αδυναμίες του υπουργού Δημόσιας Tάξης Σήφη Bαλυράκη, πέρα από τα όπλα, είναι τα γρήγορα και ασφαλή αυτοκίνητα" ( Σήμερα έχει χόμπι να είναι στην Επιτροπή για τη Ζίμενς"..


Ο διάλογος ανάμεσα στη γαλλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα άρχισε χθες παρ' όλο που οι μεγάλες συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες δείχνουν επιφυλακτικότητα και εξακολουθούν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για να κάνει ουσιαστικές παραχωρήσεις, καλώντας σε νέα εθνική κινητοποίηση τους απεργούς για την Τρίτη. ( σαν να είναι σημερινή είδηση)



- Σκηνές που θύμιζαν την «Οδύσσεια» του Διαστήματος μετέδιδε χθες η αμερικανική τηλεόραση, καθώς το διαστημόπλοιο «Γαλιλαίος» τέθηκε τα ξημερώματα σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Δία, απ' όπου θα μεταδώσει πολύτιμες πληροφορίες για το Σύμπαν, ολοκληρώνοντας με θριαμβευτικό τρόπο τις πολυετείς προσπάθειες των επιστημόνων της ΝΑΣΑ ( Τι άλλαξε; Σήμερα εχουμε τις ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ, για τους εξωγήινους)

«Δεν χρειάζονται φανφάρες. Το θέμα είναι να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να' ρουν τ' αποτελέσματα. Ο κόσμος μας δικαιούται καλύτερες μέρες», αυτά είπε μεταξύ άλλων χθες Γιώργος Σιδέρης, ( σήμερα τα λέει ο Νίκος Αλέφαντος) 


- Στην τηλεόραση θα δούμε απόψε  τη σειρά " C'est la vie" με τον Πέτρο Φιλιππίδη ( μπα, σήμερα θα δούμε το 50-50)

- Κυκλοφόρησε  πρώτος  δίσκος της Πέγκυς Ζήνα, και έχει σουξέ ενα τραγούδι που τότε είχαν σχολιαστεί πολύ τα λόγια του  " Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι". ( ακόμα σχολιάζονται)















-