Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Άλλαξε από το πρωί όνομα η Ελλάδα; Λέγεται " Troika - Greece" ;

Τι γίνεται  βρε παιδιά, μας πιάσανε;  Σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν στο Καζακστάν στη σύνοδο του ΟΑΣΕ ( χθες ήταν στη Λιβύη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας)

Το καρτελάκι που είχε μπροστά του ο κ. Παπανδρέου, στη σύνοδο έγραφε και... γράφει "Troika-Greece”!

Τόδειξε και η ΕΡΤ, γιατί φωτό όσο κι αν έψαξε το  pamelouketo  στο διαδίκτυο, δεν   βρήκε.

Λιποθυμάς λοιπόν, όταν το βλέπεις αυτό και λες " Τι έγινε; Χάσαμε επεισόδια; Troika-Greece! "

Την υπόθεση με το ... καρτελάκι, την...
 πληροφορηθήκαμε από το real.gr .

Πολύ σωστά, αφού συνήλθαν οι άνθρωποι εκεί μόλις είδαν το καρτελάκι , πήραν τηλέφωνο το υπουργείο Εξωτερικών και τους απάντησαν :  "Η συγκεκριμένη τρόικα δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανισμό στήριξης και τους πιστωτές της Ελλάδας. Αφορά στην τρόικα του ΟΑΣΕ μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα που την περασμένη χρονιά είχε την προεδρία του Οργανισμού. Την τρόικα συμπληρώνουν το Καζακστάν και η Λιθουανία."

Στο Real αποδέχτηκαν την εξήγηση , τι άλλο να κάνουν. Το pamelouketo, σατιρικό blog , το πίστεψε κι αυτό και άρχισε να γράφει ένα θέμα, με διάφορα ... κρύα αστειάκια, όπως συνήθως, για την περίπτωση. Από την άλλη όμως τόψαχνε λίγο περισσότερο το θέμα.

Μπήκε σε ξένα σάιτ, και αναζήτησε φωτογραφίες από τη Σύνοδο. Και είδε τον πρόεδρο του Καζακστάν ,στο καρτελάκι του να γράφει μόνο το όνομα της χώρας του! Λογικά δεν έπρεπε να γράφει και σε αυτόν "Troika-Kazakhstan" , αφού είναι και αυτή μέλος της Τρόικας του ΟΑΣΕ; Φωτογραφία της Λιθουανίας, δεν βρήκαμε, δεν θα γίνουμε και ντετέκτιβ!.

Το θέμα , μέχρι αυτή την στιγμή, το παίρνουμε εδώ στο pamelouketo, λίγο στην πλάκα. Μήπως έχει γίνει όμως κάποια χοντρή γκάφα; Γιατί το  Καζακστάν φημίζεται για τις γκάφες του, λόγω... " Μπόρατ"!  Εκτός αν μάς αρέσει η λέξη " Tρόικα " και  τη βάζουμε μπροστά από όλες τις λέξεις. .

Ας πάρει λοιπόν τώρα  το Υπουργείο Εξωτερικών  τηλέφωνο τον Χατζηνικολάου για να μάθουμε  γιατί το Καζακστάν δεν είχε το όνομα της ακατανόμαστης στο καρτελάκι και αν λεγόμαστε ακόμα ... GREECE!

Κι εν πάση περιπτώσει αν είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα, και πάλι δεν χρειάζεται το καρτελάκι με την τρόικα... " Στο σπίτι του κρεμασμένου.. " κλπ.