Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το εισιτήρια 5 ευρώ στα νοσοκομεία και τα... ζειμπέκικα στον ηλεκτρικό και μετρό των 1.40 ευρώ


Το 5 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία και τα 1, 20 και 1, 40 εισιτήρια στις συγκοινωνίες , ακούγονται


μικρά ποσά, για κάποιους. Μικρά στο μάτι τους είναι, γιατί δεν θα κάνουν ποτέ χρήση αυτών των υπηρεσιών κάποιοι. Και τα ΜΜΕ, λίγο ασχολούνται. Ελάχιστοι πάλι ξέρουν, γιατί μιλάμε αυτή τη στιγμή.

Να το πούμε απλά. Περίπου 1600 δραχμές , για να μπεις σε νοσοκομείο, που μπορεί να έχεις προσπαθήσει να μπεις εκεί με ραντεβού κάνα δυο μήνες. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είδαμε στους Φακέλους με τον Τέλογλου τη Δευτέρα, ορισμένα ταμεία να μην πληρώνουν πλέον κάποιες εξετάσεις και να ζητάνε από τους εμβρόντητους ασθενείς 800 ευρώ ή και μεγαλύτερα ποσά. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε πάλι χθες από τα νοσοκομεία, γιατί δεν τηρούν το 20% των " γεννόσημων φαρμάκων.". Δηλαδή των περίπου... μαϊμού φαρμάκων. Είναι τα "σχεδόν ίδια "φάρμακα, από αυτά που θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται, αλλά... δεν είναι τα ίδια. Μοιάζουν. Καλή τύχη! Στους Μαρξ Μπράδερς , σε μια από τις ανεπανάληπτες ταινίες τους, ο γιατρός έδινε ένα φάρμακο, σαν ... κουβά. Τέτοια θα  δίνουν σε λίγο.

Τα εισιτήρια   στις μεταφορές φτάσανε  και ξεπεράσανε τις 500 δραχμές ( εδώ και καιρό όλοι μετράμε σε δραχμές).  Όπου για να πας από την Κηφισιά στον Πειραιά, με το... τραίνο, θες πάνω από 3 ώρες, με το μεγαλύτερο σκάνδαλο, που φαίνεται πως γίνεται, με την επί χρόνια ανακατασκευή των γραμμών του ΗΣΑΠ.

Ο πρωθυπουργός έστω και για χάρη των καμερών , μπορεί να πάει να κάνει μια διαδρομή με τον ηλεκτρικό, να δει τα.. ζεϊμπέκικα που κάνουν οι επιβάτες;