Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή- σοκ του Θ. Πάγκαλου , στο Πάμε Λουκέτο, που τα εξηγεί όλα !

Πήραμε  μέιλ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο .

Απευθύνεται στο συγκεκριμένο blog Πάμε Λουκέτο και αναδημοσιεύουμε το  μακροσκελέστατο κείμενό του:






" Κύριοι του pamelouketo.blogspot.com, καλή σας χρονιά.

Για δεύτερη φορά επικοινωνώ με μια σατιρική ομάδα, μετά τη γνωστή επιστολή στους " Αρβύλες.". Δεν θα ξααναστείλω και σε σας βέβαια  πάλι το εσώρουχό μου, αν και θα μπορούσα να σας στείλω το περιεχόμενό τους, πράγμα που για σας θα  ήταν βέβαια μεγάλη επιτυχία. Τα χρειάζομαι όμως γιατί θέλω κατά την έκφραση να αποδομήσω  κάποιους , που δεν ξέρουν , τι λέει ( και τι παίρνει)  ο στόμας του..

Η συνεργασία με ανθρώπους που ασχολούνται με τη σάτιρα με ευχαριστεί, έχω το πρόσφατο παράδειγμα με τις Αρβύλες, και ελπίζω αυτή η αποστολή μου, να με δικαιώσει ως πρός  και τη δική σας επιλογή.

Πριν, όμως  στείλω το μέιλ μπήκα στο μπλογκ σας και είδα ότι είναι εντελώς ανενημέρωτο. Δεν περιλαμβάνει ούτε καν αναφορά στα σημερινά που αναγράφονται στα συμβατικά  έντυπα  μέσα, για μένα.

Έχεις  κάνει  μνημειώδη γκάφα κύριε Πάμε Λουκέτο, γιατί έχω πει πάλι τις κάλτσες μου:

- Οι πολίτες έχουν διαφθείρει τους πολιτικούς

 - Παρομοιάζω τη χώρα με  την κοκκινοσκουφίτσα, \

- Θεωρώ  τους επαναστάτες του '21 αγράμματους που καθιέρωσαν το ρουσφέτι και έτσι δικαιολογείται  και ή διαφθορά, λέγοντας ότι δεν είναι οι πολιτικοί που βγαίνουν ψάχνοντας σε ποιον θα κάνουν “εκδούλευση”, αλλά οι πολίτες που πάνε να τη ζητήσουν...

Δεν είδα να γράφεις τίποτα, κ. Λουκέτο. Γκάφα μεγάλη, ακόμα στους "κοπρίτες " , έχετε μείνει όλοι.. Να σου πω όμως κάτι... Και οι άλλοι που τα δημοσιεύουν αυτα..έχουν κάνει ακόμα μεγαλύτερη γκάφα.

Αυτά τα έχω καταγγείλει ι  τον Μάιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τώρα το μυρίστηκαν τα λαγωνικά. Αλλά τι να πεις, ακόμα και το "κοπρίτες"  που είπα , η εφημερίδα που έδωσα τη συνέντευξη, δεν την έκανε καν τίτλο, ούτε στο πρωτοσέλιδο, ούτε μέσα. Γι αυτό κλείνουν οι εφημερίδες... Χο, χο....

Για τους "κοπρίτες, δημοσίους υπαλλήλους",  το είπα για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί έβλεπα όλους, πολίτες  και δημοσιογράφους ,  να  θέλουν να με βρίσουν, αλλά είτε φοβόντουσαν, είτε δεν έβρισκαν την κατάλληλη λέξη. Είπα αυτή την λέξη και έγινε αυτό που περίμενα. Άρχισαν να λένε "Κοπρίτης ο Πάγκαλος', " Μεγάλος κοπρίτης ο Πάγκαλος"., "αρχικοπρίτης ο Πάγκαλος". μέχρι εκεί έφτανε η φαντασία τους. Μου έκλασαν το περιεχόμενο του σώβρακου... Χο, χο, χο...

Σήμερα άρχισαν να λένε  διάφορα ευθυμογραφικά τάχα για την Κοκκινοσκουφίτσα. Ο κακός λύκος, ποιος είναι, το ΔΝΤ, λένε. Η  γιαγιά ποια είναι, η Ευρώπη, λένε, άκου χιούμορ και τρία αυγά Τουρκίας.

Κύριε Λουκέτο,  σε αυτή τη   χώρα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή, αλλά του Περικλή του Μπίγκ Μπράδερ,  και οι οποίοι ζουν σε μια χώρα , αλλά κυρίως ζουν στα μπουζούκια, που αντί σωστών αρχών εφάρμοσαν  αυτές της... κοκκινοσκουφίτσας η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό λύκο!

Κι έχει συνέχεια το παραμύθι. Η κοκκινοσκουφίτσα, το είδωλό μας τάχα, εκδίδεται έναντι 110 δις, ο δημόσιος υπάλληλλος, για μια κοπρίτικη θέση στο Δημόσιο, έναντι 1500 ευρώ το μήνα.

Αυτά ξεκινούν από την επανάσταση του '21. Τότε ένα μάτσο αγράμματοι  και αδαείς  χωριάτες , οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά, αλλά αρβανίτικα. Και   μετά την απελευθέρωση ψήφισαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.Από τον Πάγκαλο προγονό μου, μέχρι εμένα τον Πάγκαλο.  Κάπως έτσι δικαιολογείται ότι  έχουμε γεμίσει καθαρίστριες! Ουστ! Ακου καθαρίστριες! Οι 300 της Βουλής και 600 καθαρίστριες. Μακριά, βρωμάνε!

Και μετά κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στο δρόμο να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο και οι διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν. Και έρχονται και κάνουν κάτι κωμικά και εξευτελιστικά. Κλαίνε να διορίσουμε την κορούλα τους, γραμματέα, κάνουν τούμπες και μην πω τίποτα άλλι, για να πάρουμε  την αδερφάρα τους τον γιο στην Αθήνα. Επηρεάστηκα και κλονίστηκα κι εγώ κι έκανα καμιά 10..000 τέτοιους διορισμούς , κ. Λουκέτο. Ουδείς Ασφαλτος και ουδείς Πάγκαλος.

Αυτά έχω να επισημάνω . Στα στέλνω και γραπτά γιατί αν σου τάλεγα τηλεφωνικά.θα τάκανες σκατά. Θα σου δώσω όμως και μια είδηση. Πως θα αποκαλέσω την επόμενη φορά, που θα μιλήσω για τους Έλληνες.

Θα τους πώ ότι "τον παίρνουν".


ε, Μην εξανίστανται αμέσως.

Τον παίρνουν το μισθό τους εννοώ από το Δημόσιο. Δεν τους είπα ,ότι:

τα βερνικώνουν  την υπαλληλική καρέκλα.


τα λένε τα κάλαντα στον προιστάμενο

τη βάζουν  την κάλτσα στο πρωτόκολλο


η μαδάνε τη μαργαρίτα στο 7ώρο

τη ρυθμίζουν την ένταση της εργασίας.

τη σουρώνουν την κουρτίνα στο αρχείο

την στύβουν  την αντσούγια στα διαλείμματα.

την οπισθογραφούν την επιταγή


Στέλνω κάτι, και στο Λουκέτο, όπως  έστειλα το σώβρακο στους Αρβύλες.
Είναι αυτός ο δονητής, που τον πειεργάζεστε φαντάζομαι τώρα.
Τον δονητή αυτόν τον χρειάζονται όλοι  οι κοπριτοέλληνες, για να νιώθουν οικειότερα με το ΔΝΤ. Βάλτε το εκεί, που ξέρετε, καλύτερα... Στο μπλογκ σας.... Χο, χο,χο,χο...

Και όποιος ντιντής και κοπρίτης και ΝΔ, με ξαναβρίσει στο διαδίκτυο, γιατί έρχεται η επέτειος μου τον Ιμίων, ξέρει τι θα του κόψω οριζόντια.. Το επίδομα."