Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τι είπε ο Καραμανλής στον Τράγκα

Ναι, ο Κ. Καραμανλής μίλησε στον Γ. Τράγκα και μπορείτε να διαβάσετε τι είπε στο περιοδικό  Crash . Βέβαια δεν έχει την μορφή συνέντευξης, αλλά τη μορφή "εξομολoγήσεων" διανθισμένων με σχόλια του δημοσιογράφου, σε ένα δίωρο τετ α τετ ,  στην οδό Παναγή Κυριακού, μεσοτοιχία με την αμερικανική πρεσβεία!

Τι λέει λοιπόν ο Καραμανλής - Τράγκας;

" Φθάνω στην Παναγή Κυριακού. Οι αστυνομικοί με υποδέχονται με χαμόγελα. Σίγουρα, έχουν ακούσει όσα κατά . Δεν περιμένω στον προθάλαμο ούτε ένα λεπτό..."

"  Μπαίνω στο ημιφωτισμένο γραφείο του, στο οποίο ...
 τοίχος  εφάπτεται με την οικία του Αμερικανού πρεσβευτή. Έξω βρέχει. Χαμηλωμένες οι περσίδες του παραθύρου. Αντίθετα με όσα γράφονται και λέγονται, δείχνει αδυνατισμένος στο πρόσωπο, φοράει σκούρο μπλε κουστούμι και έχει διάθεση για κουβέντα.΅

΅Αισθάνομαι ότι έχει ανάμεικτα συναισθήματα, ότι είναι αγχωμένος, ότι θα μπορούσε να απαντάει για όλα και επί ώρες, σε δημόσια θέα, αλλά έχει ένα μπλοκάρισμα στην ψυχή , που δεν μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως αναμονή ενός καλύτερου timing" .

"  Τα τασάκια γεμίζουν, οι καφέδες πάνε και έρχονται. Δεν εκφράζει κανένα παράπονο γι' αυτά που λέω τακτικά στα σχόλιά μου, ή για την κριτική που άσκησα στον Alter και στη ΧΩΡΑ για το Βατοπέδι, για τα ομόλογα και για όσα οδήγησαν στο Βατερλό τη Νέα Δημοκρατία"

" Η κουβέντα γίνεται πιο έντονη. Δεν τον πιστεύω, δεν μπορώ να τον πιστέψω, είναι μόλις 54 ετών! Δεν μπορώ να τον φανταστώ να κόβει βόλτες στη Ραφήνα, να κάνει κάποια ταξίδια ή αργότερα κάποιες διαλέξεις στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Μου έδωσε κάποιες στιγμές την εντύπωση ότι είδε και έζησε πράγματα που τα φοβήθηκε ή δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει και κάπως τώρα, έχουν γίνει οι δικοί του εφιάλτες ναι πάντα χρυσός"

" Κώστα. Πρέπει να μιλήσεις. Το χρωστάς στον κόσμο. Είναι θυμωμένος μαζί σου. Πολλοί από αυτούς σε είχαν πιστέψει . "

" Ανάβει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Νιώθω ότι δεν προσπαθεί να ξεφύγει από τα απανωτά ερωτήματά μου. Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά το θέμα του Βατοπαιδίου. Πήγαινε να δεις τώρα πού μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις"

"  Εγώ τελείωσα , λέει στους φίλους του. Θα ασχοληθώ με την οικογένεια μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη . Το ίδιο επαναλαμβάνει και σε εμένα: Θα γράψω ένα βιβλίο, μία ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο΅

΅Αρχίζει τα ονόματα μεγάλων επιχειρηματιών με στενές,  στενότατες σχέσεις  με προέδρους και πρωθυπουργούε. Χαμογελάω, επειδή μπροστά στο γραφείο του βλέπω ότι έχει μία μεγάλη τηλεόραση με χαμηλωμένη τη φωνή, που μεταδίδει συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Διαβάζει εφημερίδες,  Παρακολουθεί πολύ την επικαιρότητα. Δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα απ' όσα αποκάλυψε ο σκληρός δίσκος της γραμματέως του Χριστοφοράκου"

Για σχεδόν όλα συζητάνε  στις 6 σελίδες του CRASH,  μέσω Τράγκα. Εκτός από τα Οικονομικά και  το Μνημόνιο... Α, λέξη και για τον Παναθηναϊκό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μίλησε ο Καραμανλής στον Τράγκα; Πάει για πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ;

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html

Σταμάτησε τους λουκουμάδες ο Καραμανλής ( αλλά άρχισε τα γαλακτομπούρεκα )
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_6154.html


Συνέντευξη Καραμανλή στο Πάμε Λουκέτο
http://pamelouketo.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html