Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το γυναικοπαράθυρα του Χατζηνικολάου

Απογοητευθήκαμε όταν είδαμε τη  γυναικεία σύνθεση των παραθύρων  με τις τρείς σοβαρές κυρίες στον Αλτερ, γιατί ήμασταν βέβαιοι, ότι αυτή η βραδιά θα πήγαινε χαμένη από πλευράς θεάματος.

Το αντίπαλο δέος Μέγκα είχε μία σύνθεση παραθύρων Β Εθνικής για καβγά , τον πρύτανη της Νομικής κ. Φορθιώτη και τον κ. Αιβαλιώτη από το ΛΑΟΣ , οπότε απευθείας ζάπινγκ. Όταν είδαμε τις τρεις κυρίες στα παράθυρα, πήγαμε να κάνουμε ζάπινγκ στο "Κάτι Ψήνεται".

Όμως ήταν από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές διαψεύσεις μας   οι...
 κυρίες:

- Ε.  Χριστοφιλοπούλου ( υφυπουργός Παιδείας)
- Ελίζα Βόζενεμπεργκ ( βουλευτής ΝΔ)
- Ιωάννα Κούρτοβικ ( δικηγόρος)

Θέμα η κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες. Τέταρτος της παρέας ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι περισσότεροι θα τον ξέρετε, που εκπροσωπούσε το ανδρικό φύλο και τον ΛΑΟΣ στα παράθυρα των καλεσμένων.

Από το πρώτο λεπτό , είχαμε την ευχάριστη έκπληξη να μιλάνε οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου  και  Βόζενεμπεργκ και έντονα και  ταυτόχρονα . Τι έλεγαν δεν μπορούμε να σας  πούμε ούτε λέξη, γιατί απλούστατα δεν καταλάβαμε, αφού είχαν άριστο συγχρονισμό και κάλυπταν η μία την άλλη.

Μετά ο κ. Χατζηνικολάου, έδωσε το λόγο και στην κ. Κούρτοβικ, οπότε μιλούσαν και οι τρεις γυναίκες μαζί, σε μια μοναδική τηλεοπτική στιγμή.

Το μόνο που ξεχωρίσαμε  ήταν  όταν η κ. Κούρτοβικ είπε" βλέπετε τον μετανάστη και σας μυρίζει και σας ενοχλεί και σας πιάνει αναστάτωση".

Αλλά εννούσε ότι ο μετανάστης δημιουργούσε αναστάτωση  επειδή " μπήκε στο πανεπιστήμιο που δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή"  και έτσι δεν δόθηκε περαιτέρω έκταση στο θέμα.

Μετά σήκωσε το χέρι δειλά- δειλά  να μιλήσει ο κ. Γεωργιάδης, γιατί πρώτη φορά τον είδαμε να είναι φοβισμένος στα παράθυρα. Όταν άρχισε να μιλάει , η κ. Κούρτοβικ κατέβασε το κεφάλι και το σήκωσε μόνο όταν είπε στον κ. Μανωλίδη  " είσαι γελοίος" .  Αυτός το ανταπεξήλθε  με αξιοπρέπεια και απάντησε μόνο " ενώ εσείς , είστε σοβαρή...".

Μετά ανέβηκε ο κ. Γεωργιάδης και αφού κατηγόρησε την κ. Κούρτοβικ  ότι συνηθίζει να υπερασπίζεται τρομοκράτες , της  είπε διάφορα μπινελίκια,  όπως " γι αυτό θα βγάλετε πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο", και πρόσθεσε ότι "ο κόσμος ψηφίζει, δεν ψηφίζουν οι Πυρήνες της Φωτιάς, δεν ψηφίζει η 17Ν , δεν ψηφίζει ο ΕΛΑ" ενώ ξέχασε τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

ΑΔΩΝΙΣ: Δεν θα αφήσουμε σε μια χούφτα συριζαίους να κυβερνήσουν τη χώρα!
ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Ούτε εμείς σε μια χούφτα φασίστες!

Δόθηκε και ένας ακόμη  γύρος στις άλλες κυρίες, που δεν διέψευσαν τις προσδοκίες μας, ενώ πονηρά φερόμενος ο κ. Τράγκας , προσπάθησε με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής να κλέψει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι έχουμε 1,5 εκ. άνεργους και δεν μπορούμε να περιθάλψουμε τους μετανάστες, αλλά αυτό το έργο το είχαμε ξαναδεί.

Υποχώρησε κι αυτός μπροστά στο γυναικοπάνελ, για το όποιο δίνουμε τελικά τα συγχαρητήρια στον κ. Χατζηνικολάου , για τις επιλογές του.