Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

O Παπανδρέου και το You tube

Όταν ο Γ. Παπανδρέου είπε  χθες στο υπουργικό συμβούλιο, ότι θα τους δείξει... βίντεο, οι περισσότεροι  υπουργοί πίστεψαν ότι θα ήταν ο " Κυνόδοντας" , όταν πάνε στις περιφέρειές τους, να λένε την υπόθεση για να κάνουν εντύπωση.

Ήταν όμως ένα βίντεο από το... You tube ,  με τίτλο “Ο εμπνευσμένος Ηγέτης”, του  Simon Sinek , που περιγράφει το " μοντέλο για την εμπνευσμένη ηγεσία" η οποία αρχίζει με ένα ερώτημα: "Γιατί; "

Το πρώτο "γιατί" των θεατών - υπουργών , ήταν ...
"γιατί μας το δείχνει αυτό τώρα; Τι έπαθε; ".

Το δεύτερο   ήταν , "γιατί΅   ενώ γίνεται χαμός γενικώς , περνάμε την ώρα μας στο υπουργικό συμβούλιο με βιντεάκια; Και δεν υπάρχει κάτι πιο εύληπτο; Κάνα τραγούδι, δεν μπορούσε να καταβάσει ο Γιώργος; Ποιος είναι αυτός ο Simon Sinek ;

Πρόκειται για έναν πρώην ανθρωπολόγο, που αναλύει το " γιατί ” και τον ρόλο του στην κατάκτηση της πρωτοπορίας και της πρώτης θέσεις στις πωλήσεις.

Το επόμενο "γιατί" ήταν :  Εχουμε τίποτα για πώληση; Κάνα νησί, μήπως;

Εν πάση περιπτώσει είδαν το βιντεάκι οι υπουργοί και τώρα περιμένουμε κάποιον από όλους, να έχει έχει τραβήξει με το κινητό του τις σκηνές, και να το ανεβάσει στο You tube. Θάναι μοναδικές στιγμές!