Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούν οι ασθενείς, μετά τους γιατρούς

Τετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν οι ασθενείς όλης της χώρας, μετά τις συνεχιζόμενες απεργίες , των γιατρών του ΙΚΑ και του  Ιατρικού Συλλογου  Αθηνών.

 "Δεν έχει νόημα να νοσηλευόμαστε , ούτε να τρέχουμε στα ιατρεία του ΙΚΑ "¨είπε εκπρόσωπος των ασθενών, που πρόσθεσε ότι ο κλάδος  θα απεργήσει 48 ώρες και   την Τρίτη και την Τετάρτη, για σειρά  θεσμικών  αιτημάτων, που είναι τα εξής:
α. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, καταργήθηκαν τα ράντζα. Αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των ασθενών, που ικανοποιεί η κυβέρνηση, όμως ταυτόχρονα δημιουργεί άλλα προβλήματα. Η έλλειψη ράντζων, έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοσηλεύονται όρθιοι και οι πιο τυχεροί να κρατιούνται από χειρολαβές στους διαδρόμους

β. Πολλοί ασθενείς έχασαν τα ραντεβού τους στο ΙΚΑ, με τις συνεχείς απεργίες των γιατρών. Αυτό είναι καλό μόνο για τους ασθενείς που στο μεταξύ πέρασαν την αρρώστια και δεν χρειάζεται να εξεταστούν πλέον

γ. Υπάρχουν όμως άτυχοι της προηγούμενης κατηγορίας, αφού έγιναν καλά για την πάθηση που είχαν κλείσει ραντεβού, αλλά έπαθαν άλλη στο μεταξύ, άρα χρειάζεται να γίνει το ραντεβού. Χαρακτηριστικό είναι ότι ασφαλισμένος ασθενής, έκανε το πρώτο ραντεβού για μυωπία , αλλά αργότερα χρειαζόταν δεύτερο για πρεσβυωπία. Άλλος είχε κλείσει ραντεβού, γιατί κατουρούσε μακριά, αποκαταστάθηκε στο μεταξύ  το πρόβλημα και τώρα χρειάζεται να βγάλει πέτρες από τα νεφρά για να τις πετάξει στο προσεχές ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού.

δ. Υπάρχουν και ασθενείς και ασφαλισμένοι που κάνουν πολλά χρόνια για να εξεταστούν. Έγκυος ζήτησε ραντεβού, αλλά της το έκλεισαν μετά από 10 μήνες. Λόγω απεργίας δεν έγινε ούτε αυτό το ραντεβού, πήγε όμως στο μεθεπόμενο μαζί με το παιδί της που είχε περάσει από το " περιοδεύον".