Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

O...Τοίχος του Τατσόπουλου στο facebook έχει τη δική του Ιστορία!

Πιο γνωστός από το Τείχος του Έβρου , έχει γίνει ο... Τοίχος του Πέτρου Τατσόπουλου, στο facebook. To καλαμπούρι που γράφτηκε εκεί, κατά τον παρουσιαστή του " 1821", ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ... γκέι, άναψε φωτιές στο διαδίκτυο, που εξαπλώθηκαν παντού.. Αναζητούνται πυροσβέστες, το θέμα πάει στη... Βουλή από το ΛΑΟΣ, καταλαβαίνετε, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Στα  ΝΕΑ σήμερα δίνεται μεγάλη έκταση στο θέμα. Στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ιερείδη με τίτλο" Ενα καλαμπούρι έφτασε να γίνει επικίνδυνο φαινόμενο" διαβάζουμε τις απόψεις του κ. Τατσόπουλου:

  " Ενα καλαμπούρι που αναρτήθηκε στον "τοίχο" μου στο facebook και η επίσης χιουμοριστική απάντηση που έδωσα στο αστείο φίλου μου έτυχαν αστραπιαίας αναπαραγωγής που έφθασε να γίνει και είδηση σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας. Πέρα από την πλάκα, το φαινόμενο αυτό είναι επικίνδυνο( ...)  Όταν το στερεότυπο...
 από τα σχολεία παρουσιάζει τους Οθωμανούς να σφάζουν τους Έλληνες από το πρωί ώς το Βράδυ, συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν. Αλλά είναι αδύνατον και ιστορικά αποδεδειγμένο οι Τούρκοι να έσφαζαν επί 400 χρόνια τους Έλληνες. Υπήρχαν περίοδοι ειρήνης. Για την Pax Ottomana δεν είπα εγώ, αλλά ιστορικοί. Είναι επιστημονικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγρ ψει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στις επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όταν όμως έρχεσαι σε κόντρα με τα εθνικά ταμπού, δεν μπορείς να εκφέρεις διαφορετική άποψη"

Η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου, γράφει, μεταξύ άλλων, με τίτλο:" Ιστορία και εθνικός τραγέλαφος"

"  Πόσος καιρός πέρασε από την ταινία του Όλιβερ Στόουν όταν είχαν ξεσηκωθεί οι εγχώριοι υπερασπιστές του ανδρισμού των εθνικών ηρώων γιατί έδειχνε λέει τον Μέγα Αλέξανδρο γκέι . Ωστόσο, όλη αυτή η υπόθεση αναδεικνύει ακόμη μία παθολογία, το έλλειμμα μιντιακών κανόνων που πολτοποιεί τον δημόσιο λόγο, καθώς το facebook χρησιμοποιείται ως πηγή κουτοομπο -λακιίστικου ρεπορτάζ . Έτσι αλιεύτηκε η εν λόγω πλακατζήδικη στιχομυθία και αναγορεύθηκε πάραυτα σε ιδεολογική άποψη εθνοπροδοσίας. Μια παρόμοια ιστορία αφηγείται και ο Κο ντερα στο Αστείο του, όταν κάποιος μεσούντος του σοβιετικού, σκληροπυρηνικού καθεστώτος κάνει μια πλάκα για τον Τρότσκι, για να γελάσουν, αλλά η μαζική κομματική τύφλωση δεν επιτρέπει τέτοιες χαλαρότητες και καταλήγει ο χιουμορίστας στη φυλακή για δέκα χρόνια"

Ωραίο παράδειγμα το τελευταίο, αλλά το διαβάσαμε και -  που αλλού- στον.. Τοίχο του Τατσόπουλου, στο facebook!

Εκεί βλέπουμε και την  τελευταία... εσοδεία :

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τόσο μίσος και τόση χολή για ένα καλαμπούρι που δεν ήταν καν δικό μου, πόσο μάλλον ΔΗΛΩΣΗ. Ευχαριστώ όσους φίλους δεν παρασύρθηκαν από την ομαδική παράκρουση. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στον Χρήστο Χωμενίδη που, σαν αφγανός γιατρός, έβγαλε γνωμάτευση εξ αποστάσεως. Αντίο, φίλε.


Christos Chomenidis Πέτρο, ως τηλεπαρουσιαστής υπερασπίζεσαι μάλλον άκομψα τα κείμενα που άλλοι γράφουν και εσύ απλώς εκφωνείς.

Στο μεταξύ υπάρχει σχόλιο που λέει ότι ο  ο Τατσόπουλος γράφει , στον Τοίχο της...  γυναίκας του, γιατί του έχουν αλώσει το λογαριασμό του στο facebook  και γράφουν στον Τοίχο, ό, τι θέλουν. Μπάχαλο, ποιος γράφει τι...

Πραγματικά   ο Τοίχος του Τατσόπουλου στο facebook έχει τη δική του Ιστορία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Είναι... φασίστρια η Έλενα Ακρίτα;

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_9598.html


Αποκλειστική συνέντευξη του Κ. Πρέκα για "1821", Κολοκοτρώνη, Τατσόπουλο

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/1821.html

"Ήταν ή δεν ήταν γκέι ο... Κολοκοτρώνης;"
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_1324.html