Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πως θα είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011

Εντελώς διαφορετικές παρελάσεις θάχουμε την 25η Μαρτίου 2011.  Χωρίς την παρουσία πολιτικών που φοβούνται να ανεβούν στις εξέδρες και με  περικοπή στις παρελάσεις, όπου καταργούνται τα μηχανοκίνητα τμήματα και θα υπάρχουν μόνο πεζοπόρα.

Όπως ανακοινώθηκε θα  υπάρχουν ομοιώματα πολιτικών στις εξέδρες, ενώ οι θεατές θα έχουν ομοιώματα γιαουρτιών στα χέρια τους. Θα...
 παρελάσουν μόνο πεζοπόρα τμήματα , ενώ δεν θα υπάρχουν μηχανοκίνητα άρματα, τανκ, αεροπλάνα κλπ. Το Πάμε Λουκέτο, παρουσιάζει πως θα είναι πάνω- κάτω η νέα περικομένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011:

" Κυρίες και κύριοι γεια σας, από τον προ του Αγνώστου Χρεωκοπημένου....
 χώρο. Μοναδικές στιγμές σήμερα , αφού έχουμε την πρώτη παρέλαση της κρίσης με περικοπές. Ρίγη συγκίνησης , ενώ από τα μεγάφωνα ακούτε τους ήχους αρμάτων, αεροπλάνων, πολυβόλων και πυροβόλων, που δένουν έξοχα με τους ήχους των 40 κανονιοβολισμών από τον Λυκαβηττό, λόγω της πιθανολογούμενης χρεωκοπίας .

Ακούτε τους ήχους που κάνει ένα πυροβόλο 105 χιλιοστών πάνω στην άσφαλτο και τον έξοχο ήχο των αεροπλάνων , που πάντα θα τον θυμόμαστε από τα βίντεο προηγούμενων παρελάσεων. Θα έχουμε όμως κυρίες και κύριοι σαν αντιστάθμισμα πολλές παρελάσεις πεζοπόρων τμημάτων, που δεν στοιχίζουν τίποτα στο Εθνικό Λογιστήριο του Κράτους, εκτός από τις σόλες των παπουτσιών...
... Και να η παρέλαση ξεκινάει με τις νοικοκυρές του Έθνους, που τάδωσαν όλα στα σούπερ μάρκετ, με τα μετρητά τους και τις πιστωτικές κάρτες. Καταλαιπωρημένες σέρνουν τα άδεια καροτσάκια τους και καταχειροκροτούνται. Τι να πρωτοθυμηθούμε.. Σούλι, Σούσι, Σολωμός , ενθυμήματα άλλων εποχών κραιπάλης που μας έφεραν μέχρι εδώ.

(... ) Ακολουθεί κυρίες και κύριοι μετά το ραδιενεργό νέφος που έφτασε από την Ιαπωνία,  το πεζοπόρο τμήμα των συγχωνευθέντων σχολείων. Δάκρυα για τις μνήμες άλλων εποχών, όπου κάθε πόλη και Γυμνάσιο, κάθε χωριό και σχολείο. Αυτά που ξέρουμε να τα ξεχάσουμε. Παρελαύνουν και οι κυρίες Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου σε άψογο καλλικρατικό σχηματισμό, ενώ τις καταδιώκει άψογα η κυρία Χριστοφάκη, μοναδικές μνημονιακές στιγμές και κύριοι.

( ... ) Και να τώρα κυρίες και κύριοι  η μεγάλη έκλπηξη.. ακολουθεί ένα νέο πεζοπόρο τμήμα, οι γιαουρτωθέντες του έθνους. Δάκρυα συγκίνησης κυριαρχούν. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες. Έγραφε ο Μακρυγιάννης στα απομνηνονεύματα του " Θράσειν δή στραγγιστού Καλυβίων, όταν ήρωες εισί κεσέ , 1821-2011"...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πως θα είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/25-2011_24.html#axzz1HS1B6hQ6

Αποκλειστική συνέντευξη του Κ. Πρέκα για "1821", Κολοκοτρώνη,

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/1821.html