Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σκάσε και συγχωνεύσου!

Πωλείται. Μόνο η τιμή δεν υπάρχει στα πανό διαμαρτυρίας . Είναι διαπραγματεύσιμη από το υπουργείο Παιδείας.

Οι κάτοικοι στο Στείρι  Βοιωτίας είδαν και απόειδαν και έβαλαν τη δική τους αγγελία, μπας και ακουστούν. Πριν μια βδομάδα έστειλαν μια ευγενικότατη επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και γι αυτό πρέπει να πήγε απευθείας στο καλάθι των αχρήστων.
Ύψωσαν τώρα αυτά τα πανό  γιατί ο δρόμος αυτός μπροστά είναι τουριστικός  και πάει στο ...
περίφημο μοναστήρι του Οσίου Λουκά και πιθανόν να βρεθεί και κάποιος τουρίστας να τα σκάσει στην κ. Διαμαντοπούλου να το αγοράσει .  Έχει τα προσόντα άλλωστε το σχολείο, το βλέπετε στις φωτό, είναι προσεγμένο και φτιαγμένο με προσπάθειες και μεράκι από τους κατοίκους.
Το καλοκαίρι εκεί  στο προαύλιο παίχτηκε η παράσταση "Ελλάς, πάμε Λουκέτο" ΄, που έχει δώσει το όνομα και σε αυτό το μπλογκ. Ποτέ δεν ΄φανταστήκαμε  ότι αφορούσε αυτό το υπέροχο σχολείο και ούτε πιστεύουμε ότι θα κλείσει ποτέ. Νομίζουμε ότι μας κάνουν πλάκα.

Το Στείρι λέγονταν " το φιλήσυχο Στείρι". Τώρα βράζει. Δείτε τις αντιδράσεις στο χωριό από το μπλογκ http://sogal-stiri.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html#axzz1HojhsYqJ του Δημήτρη Λαγού. Εκεί θα μάθετε και τι είναι το "¨Σκάσε και συγχωνεύσου"¨του τίτλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιστολή της μαθήτριας Άννας Διαμαντοπούλου
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_2912.html#more

Και μια... ευγενική διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολείου

http://pamelouketo.blogspot.com/#axzz1HJGsiMeP

Αγγελία πώλησης δημοτικού σχολείου
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_4001.html