Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επιστολή Μητσοτάκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών

Πριν λίγο λαβάμε μέιλ  του πρώην  πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που αναφέρεται στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων βουλευτών.

Το πλήρες κείμενο του μέιλ του κ. Μητσοτάκη:



" Κύριε Πάμε Λουκέτο.

Θλίβομαι βαθύτατα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τόπο, με το δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών και όχι μόνο, για την κλοπή που γίνεται σε βάρος τους, με τη μη απόδοση των αναδρομικών της σύνταξής τους, που σύμφωνα με τον πουλημένο Τύπο φτάνουν  τα 80 εκ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τας δικάς μου εκτιμήσεις φτάνουν ίσαμε τα 540 εκατομμύρια , ποτ παρακρατούνται από τους συνταξιούχους βουλευτάς και όχι μόνο.

Δεν θα σας αποκαλύψω αν είμαι ανάμεσα είς αυτούς, που υπέγραψαν δια την απόδοση των χρημάτων στις τσέπες μας, για λόγους προσωπικών δεδομένων. Υψώνω όμως τη στεντόρεια φωνή μου, μαζί με αυτάς των συνταξιούχων βουλευτών , που πένονται και όχι μόνο . \
Καθημερινά αναγράφονται προσωπικές ιστορίες συνταξιούχων, που είτε δυσκολεύονται, είτε δεν τα βγάζουν πέρα, είτε τα τινάζουν, είτε πάνε στα θυμαράκια, είτε βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Δεν εδιαβασα όμως ουδαμού, καθημερινές ιστορίες συνταξιούχων βουλευτών και όχι μόνο, πως τα βγάζουν πέρα, πως ζούνε και δεν ζούνε, πως δεν τους φτάνουν ούτε τέσσερις συντάξεις, πως ζουν και πως πεθαίνουν.

Το τελευταίο δεν το έχουμε δει ακόμη, αλλά οσονούπω, είναι θέμα ημερών, ημερών, λεπτών , δευρεολέπτων να το δούμε, διότι κάποια εκατομμύρια Ελλήνων αντιδρούν  και στην ιδέα ακόμα της αναδρομικής συντάξεως βουλευτών και όχι μόνο. Ομίλησα με συνταξιούχους αυτής ταύτης της κατηγορίας, και μου είπαν  να μεταφέρω την λύπην και θλίψιν  τους δια την απονιά του κόσμου, διότι μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο δημόσιο βίο και τόσους διορισμούς, τους πετούν ως σκουπίδι στο δρόμο , τους γεροντάκους και ανήμπορους απόμαχους της πολιτικής με τα ροζιασμένα χέρια από τας υπογραφάς διορισμών.

Προσωπικά μένω κατάπληκτος από τη συμπεριφορά υπουργών και νυν βουλευτών, που αντιτάσσονται και αυτοί στην καταβολή των αναδρομικών. Εφτάσαμε στο έσχατο σημείο καταπτώσεως να είδωμεν και αυτό! Καταλαβαίνω διατί γίνεται αυτό, τα γιαούρτια έρχονται, αλλά ποτέ δεν εσκέφθην ότι θα υπήρχαν προδότες συνάδελφοι.

 Τους εύχομαι ολοψύχως αυτοί όταν έρθουν στη θέση μας, να τα λάβουν κανονικώς τα αναδρομικά τους . Και ο νοών νοείτω δια την ευχή μου.

Μένω όμως άλαλος δια την συμπεριφορά του ταπεινού υπουργάκου των Οικονομικών, της κοζανίτικης κεφάλας , του περίγελου των Βρυξελλών. Καταπίνω όμως την πίκρα μου και του εύχομαι ολοψύχως πέραν της προσωπικής υγείας, τα σπρέντ να φτάσουν στα 100.000, το κούρεμα των ομλόγων να είναι 80% ,  το κούρεμα των καταθέσεων στα 100%, να φτάσει τα 200 Μνημόνια, να καταρρεύσει η χώρα  τέσσερις φορές, να χρεωκοπήσει δεκατέσσερις και να μπουν πουλιά στον κινητήρα του κινητήρα του προεδρικού αεροσκάφους και να έχει ομαλή έκτακτη προσγείωση, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειμαράκης: Παπάρας ο Τρος Καν !
 Ατάκες για τα βρισίδια Μειμαράκη
Παπανδρέου: Μνημόνιο στο ποδόσφαιρο!