Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι διαφορές "Αποστασίας " και "Επιστασίας"

" Όλα αυτά θυμίζουν μέρες του  '65» είπε ο Πάγκαλος σχολιάζοντας  όσα συμβαίνουν με τις παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ  και κάνοντας παραλληλισμό με την Αποστασία του 1965, που έριξε   την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Θα συμφωνήσουμε  για πρώτη φορά με τον Πάγκαλο ότι όσα γίνονται σήμερα θυμίζουν  1965. Γιατί απλούστατα μέσα σε ενάμιση χρόνο με το  ΠΑΣΟΚ έχουμε γυρίσει και ζούμε σε όλα τα επίπεδα  στο 1965 .

Να θυμίσουμε και μία άλλη σύμπτωση που ...
ξέχασε να αναφέρει ο αντιπρόεδρος. Η πρώτη κυβέρνηση που ορκίστηκε μετά την Αποστασία ήταν η "κυβέρνηση Νόβα". Τώρα ευτυχώς υπάρχει μόνο "τηλεόραση Νόβα", που δεν πιστεύουμε να θέλει να πάρει την κυβέρνηση, κάνα συνδρομητή μόνο θέλει να γράψει.

Και μια ακόμα σύμπτωση. Το 65 αρχιαποστάτης ήταν ο Μητσοτάκης. Τώρα έχει αποστατήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς τις απόψεις  Μητσοτάκη. Αν και ο΄Μητσοτακης δεν τα ξεχνάει τα χούγια του. Αποστάτησε και δεν πήγε στο κόμμα της κόρης του.

Θα διαφωνήσουμε όμως με τον Πάγκαλο , ως προς την ονομασία,   ότι ότι πρόκεται και  τώρα για ΅Αποστασία" . Τώρα έχουμε "Επιστασία"  από ΔΝΤ και την Ευρώπη. Εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.
\



Ο ύμνος του μεσοπρόθεσμου
Η Τζάκρη κατέθεσε την τσάντα, αντί για το στεφάνι
Τον " σακ΅βουαγιάζ" κάνει ο Παπακωνσταντίνου
Ο Πεινοσέτ