Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ειδήσεις στον 902 με... χωνί;

Εδώ κολλάει το φοβερό κλισέ" διαβάστε το και βγάλτε  μόνοι σας τα συμπεράσματα΅.

Διαβάστε λοιπόν από τον κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, μία εργαζόμενη στον 902, τη Γιούλη ΑΣΗΜΑΚ0Π0ΥΛ0Υ  να μιλάει για τους...  90,2 απολυμένους από το ραδιόφωνο του ΚΚΕ:

" Αλίμονο σε αυτούς που..
εμφανίζονται φιλεργατικοί μόνον όταν θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, ενώ μέσα στα μαγαζιά τους επικρατεί κόλαση όσον φορά τις εργασιακές σχέσεις, με μπλοκάκια, με 12ωρα χωρίς υπερωρίες, με ενοικιαζόμενα συνεργεία, με συνεργεία που αποτελούνται από ένα άτομο, κλπ., κλπ., κλπ.

Αλίμονο σε αυτούς που κόπτονται για τα δικαιώματα των απολυμένων του 902 και την ίδια ώρα δεν καλύπτουν τις κινητοποιήσεις των εκατοντάδων απολυμένων από διάφορες επιχειρήσεις κολοσσούς, γιατί, εκτός των άλλων, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τους έχουν μετοχές σε αυτές τις εταιρείες.

Αλίμονο σε αυτούς που θυμούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ΚΚΕ και την ίδια ώρα δε διστάζουν να συκοφαντούν τους απεργούς εργάτες ότι πλήττουν τον τουρισμό, την οικονομία, τη διεθνή εικόνα της χώρας, αποκρύπτοντας ότι πονάνε για τα κέρδη των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων...

...  Ολοι ξέρουν πως το ΚΚΕ δεν έχει ούτε καράβια, ούτε τράπεζες, ούτε βιομηχανίες, ούτε διυλιστήρια, ούτε κατασκευαστικές για να μπορεί να ισοσταθμίζει τις ζημιές, όπως κάνουν οι άλλοι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης. Στηριζόταν και στηρίζεται στο υστέρημα των εκατοντάδων στελεχών και μελών του. Στην ανιδιοτελή προσφορά των χιλιάδων μελών του. Στην αγνή και εθελοντική προσφορά των χιλιάδων φίλων και οπαδών του, άλλων ανθρώπων του μόχθου που δε συμφωνούν πολιτικά σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά το στηρίζουν γιατί του αναγνωρίζουν ανιδιοτελή αγωνιστική δράση.

Και αυτό ακριβώς είναι που τους πονάει, που τους κάνει έξαλλους και δεν μπορούν να χωνέψουν. Ας το πάρουν απόφαση: Οι κομμουνιστές θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε η φωνή του Κόμματος να φτάνει όσο το δυνατόν πλατύτερα και δυνατότερα. Την εποχή της κατοχής ήταν το χωνί της ΕΠΟΝ, την εποχή του εμφυλίου ο ραδιοφωνικός σταθμός Ελεύθερη Ελλάδα , την εποχή του ψυχρού πολέμου η Φωνή της Αλήθειας , την εποχή της δικτατορίας ο πολύγραφος και η παράνομη μπροσούρα, εδώ και 9 δεκαετίες υπάρχει ο Ριζοσπάστης , εδώ και 20 χρόνια υπάρχει ο 902 .

Οι κομμουνιστές θα αξιοποιούν κάθε μέσο για να μεταδίδουν την πολιτική του ΚΚΕ, τους αγώνες του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της ταξικής πάλης στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, στο χωράφι, στα Πανεπιστήμια και στα σχολειά, παντού όπου χτυπά η καρδιά και η φωνή του λαού, της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων για το δικό τους μέλλον.

Γιούλη ΑΣΗΜΑΚ0Π0ΥΛ0Υ Δημοσιογράφος του 902"

Ωραία όλα αυτά , αλλά αν γίνουν και άλλες απολύσεις , οι ειδήσεις θα λέγονται με το...χωνί πάλι!