Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Πάει και το Ηρώδειο" με τον Φιλιππίδη....

ΕΙΡΗΝΗ ( AΡΙΣΤΟΦΑΝΗ -  ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ- ΛΕΦΑ- ΓΑΛΙΤΗ ) - ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΣ
To Πάμε Λουκέτο το  Σάββατο βράδυ πήγε Ηρώδειο, στην " Ειρήνη"  του Αριστοφάνη", με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, που όργωσε την σκηνή και τις ... κερκίδες.

Ήταν απολαυστικός , οργιαστικός , εξαίσιος, απίστευτος, τέλειος και άλλα πολλά επίθετα και μένουμε μόνο στα 5, γιατί είχαμε συμφωνήσει να γράψω δέκα συνολικά.

"Πάει και το Ηρώδειο" είπε αυτοσαρκαστικά σε μια στιγμή o κ. Φιλιππίδης, μάλλον για το συμπέρασμα που έβγαλαν οι κριτικοί ....
" Πάει η Επίδαυρος", για την ποιότητα της παράστασης στην αργολική γη με τα καρπούζια και τα πεπόνια.

Ο θεατρικός κριτικός μας όμως ο κ. Πάμε Λουκέτος, δηλαδή εγώ, είναι αυτός που περιμένουν όλοι οι θεατρόφιλοι, για να διαβάσουν τη φοβερή γνώμη του.

Η ώρα πέρασε ευχάριστα μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση, αφού είχα μπει από το κινητό στο ίντερνετ και έβλεπα λάιβ τον αγώνα Ατρομήτου- Παναθηναϊκού. Η αυστηρή φωνή όμως από τα μεγάφωνα να κλείσουμε τα τηλέφωνα, με πειθανάγκασε να το κάνω. Είχα προλάβει όμως να δω την  αποβολή του Ορέστη Καρνέζη στο 3' , πραγματική "Ορέστεια"  μπορούμε να πούμε για τον Παναθηναϊκό , αφού βρισκόμασταν στον ιερό χώρο του Ηρωδείου.

Στο ξεκίνημα είδα καμιά 20αριά κυρίους με βαλίτσες να ανεβαίνουν στη σκηνή και  ετοιμάζονταν να την κάνουν . Σηκώθηκα κι εγώ , αλλά ένας κύριος μου είπε ότι δεν είναι για μας και ηρέμησα.

Η παράσταση είχε έξοχες ερμηνείες από τους ηθοποιούς .Είχε επίσης πολλές αναφορές από τη σύγχρονη επικαιρότητα, όπου οι θεατές αντιδρούσαν το λιγότερο με αλαλαγμούς , με χειροκροτήματα και ποδοβολισμούς.  Και δεν κατάλαβα, γιατί έπρεπε οι κύριοι Φιλιππίδης- Γαλίτης - Λέφας , που έκαναν την προσαρμογή,  να τις περιορίσουν. Αντίθετα, έπρεπε να την επικαιροποιήσουν, γιατί δεν ανάφερε κανένας  στη ροή της παράστασης , αν γύρισε ο Παπανδρέου εσπευσμένα από τη Νέα Υόρκη, αν πήρε η Μενεγάκη το επίδομα ΟΓΑ  και βέβαια πόσο τέλειωσε ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο. Και βεβαίως δεν ειπώθηκε τίποτα για τη ΔΕΗ και το χαράτσι.

Βγήκα για λίγο από το Ηρώδειο, αφού όλα πήγαιναν καλά, για να κάνω έφοδο στο κυλικείο, όπου και εκεί όλα ήταν καταπληκτικά, αφού το νερό έκανε 0, 50 και ήταν κρύο  και  ο υπάλληλος μου  έδωσε και την απόδειξη, παρότι του είπα  ότι δεν τη χρειάζομαι..

Θα σας έλεγα να πάτε  με κλειστά μάτια να δείτε την παράσταση ( δεν εννοώ να δείτε την παράσταση με κλειστά μάτια). Δεν σας το λέω όμως , γιατί χθες ήταν η τελευταία παράσταση, γι αυτό είναι και σημαντικότερη η προτροπή μου να πάτε να τη δείτε.

Καταπληκτικές  επίσης οι χορογραφίες της Ελπίδας Νίνου ( αυτό το γράφω μόνος μου, αλλά το έχουν γράψει και όλες οι άλλες κριτικές, οπότε δεν εκτίθεμαι) .

Στους θεατές πολλά στελέχη καναλιών, που μάλλον σκέπτονταν αν η παράσταση μπορεί να γίνει τούρκικο σήριαλ. Να τονίσω ότι ο αγώνας  Ατρομήτου- Παναθηναϊκού, έληξε 1-1.

AΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκλειστική συνέντευξη - βόμβα Καραμανλή!
ΔΕΘ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Αλήτες- ρουφιάνοι - γελοιογράφοι!
Γιατί είναι πολιτικός κρατούμενος ο Ψωμιάδης
Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του πρωθυπουργού Καρατζαφέρη
Οι ειδήσεις κατ΄οίκον από το Νίκο Χαζτηνικολάου
Έκανα το σπίτι εκκλησία και γλίτωσα το χαράτσι
Ακίνητα, ληστεία!