Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πώς κατατροπώσαμε την τρόικα

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε στις έξι το πρωί ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και των επικεφαλής της τρόικας, που έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Παπαδήμο σαν τον καταλληλότερο κούριερ στην Ευρώπη.

Η Τρόικα δέχθηκε να
δώσουν 15ήμερη διορία στην κυβέρνηση προκειμένου να βρει τις πηγές απ΄όπου θα αντλήσει τα 300 εκατ. ευρώ που απομένουν για να κλείσει το νέο οικονομικό πρόγραμμα και για να φανεί ότι της αντστεκόμαστε και προτάσσουμε τον κώλο μας απέναντι στις αξιώσεις τους.

Η διορία δόθηκε επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, δεδομένου ότι για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματισθεί σύνοδος του Eurogroup, αλλά και ο Βενιζέλος να πάει μόνος του, πάλι σύνοδος θα είναι, αφού μόνος του ο Βενιζέλος είναι γκρουπ ολόκληρο ,

Η τρόικα αναχώρησε στις 6  από το Μαξίμου και πήγε για πατσά στο Χίλτον. Ακολούθησαν,  με κατεβασμένα κεφάλια   οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.  Ο Βενιζέλος με προορισμό το αεροδρόμιο για την πτήση προς τις Βρυξέλλες και ο Κουτρουμάνης για το σπίτι του,δυσαρεστημένος βέβαια γιατί δεν υπάρχουν άλλες συντάξεις να κόψει και  ευχαριστημένος από το ρόλο του στο Μαξίμου, όπου όλοι τον φώναζαν να πάει τους καφέδες και τα γλυκίσματα, πλην του Βενιζέλου, που οργίασε την κουζίνα του Μαξίμου .

Να σημειωθεί ότι όλη τη νύχτα ο κ. Παπαδήμος μιλούσε τηλεφωνικά με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι καταξοδεύτηκαν στη Βόνταφον και τις άλλες εταιρίες. Οι  δύο ηγέτες μας, βρίσκονταν stand by για το ενδεχόμενο να ξανακληθούν στο Μαξίμου και πραγματικά αυτό θα ήταν ξεκόλωμα γι αυτούς, που το προκαλούν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί , που τους τραβάνε νυχτιάτικα σε κάτι τέτοια ακατανόμαστα.

Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δεν υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού,  καθώς ο ίδιος γνωστοποίησε μετά τη σύσκεψη ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση παρά μόνο με τον Καβάφη ή τους Μπήτλς,  αφήνοντας ανοικτή την πιθανότητα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να γυρίσει πάλι ντιτζέι, να βγάζει προς τα ζην, αφού έχει να φροντίσει 36 διαμερίσματα και 82 αγροκτήματα, τους Μπήτλς , τον Καβάφη και τον Καρυωτάκη