Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

« Δεν μας χέζεις, ρε Άννα Νταλάρα!»







Το «εξπρές του μεσονυχτίου» « Τα μαύρα μεσάνυχτα» ,  «ώρα Ελλάδος μεσάνυχτα» και «Έχουμε μεσάνυχτα από διακυβέρνηση» είναι τα βασικά στοιχεία της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης , που ανακοινώθηκε στις 1.45 το πρωί για να πιάσει στον ύπνο όλους τους  Έλληνες
Η  νέα κυβέρνηση  με τον γενικό τίτλο «Όποιος τη νύχτα περπατεί, μίζες και σκατά πατεί» είναι εντυπωσιακή, και το ιδιαίτερο στοιχείο της είναι η συμμετοχή της κ. Αννας Νταλάρα, με αποτέλεσμα το πρωί που ξύπνησαν οι Έλληνες  και πληροφορήθηκαν την υπουργοποίηση  της,  αναφώνησαν όλοι: « Δεν μας χέζεις ρε Άννα Νταλάρα!»




Οι Βασικοί άξονες του νέου σχήματος είναι οι εξής: Δημιουργήθηκε ένα νέο ευέλικτο σχήμα μεγαλύτερο κατά 12 υπουργούς, γιατί ως βουλευτές είχαν ψωμολυσσάξει και έπρεπε να βρεθεί μια θέση  να ζήσουν . Συνολικά έχουμε 48 υπουργούς και υφυπουργούς, χώρια τους αναπληρωτές, πράγμα πρωτοφανές, αφού δεν θα μπορούν να χωρούν στο υπουργικό συμβούλιο, γι αυτό με απόφαση που θα ανακοινωθεί απόψε τα ξημερώματα στις 2.45, γκρεμίζεται το Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργικές συνεδριάσεις  θα γίνονται στον Πόρο σε νέο ειδικό θαλάσσιο χώρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι σαρωτικές αλλαγές στα ονόματα των υπουργείων και ιδιαίτερα ξεχωρίζει η μετονομασία του υπουργείου Υγείας σε Υπουργείο Υγείας Διατροφής και Άθλησης.

Η νέα δομή του υπουργείου σύμφωνα με το blog pamelouketo.blogspot.com έχει ως εξής:   οι ασθενείς όταν πηγαίνουν στα επείγοντα , θα παίρνουν ταυτόχρονα  αντί   για ιατρικές οδηγίες, οδηγίες μεσογειακής διατροφής  και  διαστροφής . Ειδικά για τη διατροφή στην υγεία καθιερώνεται επισήμως η φραπελιά  στα νοσοκομεία, ενώ καθιερώνεται επισήμως επίσης  για τους αρρώστους το σούσι, αντί της  παραδοσιακής σούπας που δεν τρώγονταν με τίποτα.

Το σκέλος της άθλησης στο υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει την δημιουργία μέσα στα νοσοκομεία γηπέδων με καλό χόρτο, όχι όπως του ΟΑΚΑ, , στα οποία θα παίζουν διάφορα σπορ  οι ασθενείς. Πιο εντατικές θα είναι οι προπονήσεις για τους ασθενείς που βρίσκονται στη εντατική, οι οποίοι θα σηκώνονται με τους ορούς και θα προπονούνται δυνατά, μέχρι να καταρρεύσουν και να τους μαζεύουν με το κουταλάκι από  τα πατώματα.

Χειροκροτήθηκε επίσης  η επιστροφή παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ , όπως οι κκ. Σκανδαλίδης , Παπουτσής, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία από το σχήμα των κκ Κατσιφάρα, Κουτσόγιωργα, Ανδρέα Παπανδρέου και Χαριλάου Τρικούπη 145.
Στις επιμέρους υπουργοποιήσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέλαβε το υπουργείο, Περιφερειακής Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας, ενώ την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  από τον κ.Παπουτσή, χαιρέτησαν με έκτακτη προκήρυξη σύσσωμες οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο υπουργείο Εργασίας, θετική θεωρείται η παρουσία της κ. Κατσέλη, αφού μετά την ανακοίνωση του ονόματός της, όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να γίνουν άνεργοι . Διευκρινίζεται ότι η θέση ως υφυπουργού  στο ίδιο υπουργείο της κ. Άννας Νταλάαρα, αφορά τα μεταναστευτικά θέματα.  Αρχικά νομίστηκε ότι αφορούσε τους αλλοδαπούς μετανάστες, αλλά τελικά αφορά τους εγχώριους μετανάστες οι οποίοι  έντρομοι από τον ανασχηματισμό η φεύγουν για το εξωτερικό ή φεύγουν για τα χωριά τους, στα οποία θα δώσει συναυλία  ο Γ. Νταλάρας με τους κκ. Ραγκούση και Παμπούκη στις κιθάρες και τα κρουστά..

Γενικά πρόκειται για ένα σαρωτικό ανασχηματισμό. Η μόνη που παρέμεινε στη θέση της στο κυβερνητικό σχήμα, ήταν η τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ




Αυτά , κι εμείς εδώ στο Στείρι Βοιωτίας, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την  επιθεώρηση « Ελλάς, πάμε λουκέτο» , στις 10 Σεπτεμβρίου και κλείνουμε όπως κάθε φορά με ένα τραγούδι από την  παράστασή μας.