Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία Διστομιτών σήμερα στη Γερμανική πρεσβεία

Το Δίστομο,  διοργανώνει   σήμερα  διαμαρτυρία έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία , για το θέμα των της θηριωδίας των Γερμανών   στις 10 Ιουνίου 1944 και των πολεμικών αποζημιώσεων.

  Η "Ειρηνική διαμαρτυρία", όπως χαρακτηρίζεται, διοργανώνεται με..
πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Διστόμου , και θα γίνει  έξω από την Γερμανική Πρεσβεία , την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου , στις 6.30 το απόγευμα,  έξω από την Γερμανική Πρεσβεία, ( Καραολή και Δημητρίου 3 ) στο Κολωνάκι
Για τους Διστομίτες, θα αναχωρήσει λεωφορείο, όπως διαβάζουμε, σε σχετική ανακοίνωση,  από την Κάτω Πλατεία, στις  4:00 το απόγευμα.Το  πούλμαν, διαβάσαμε,  διέθεσε ο νέος δήμαρχος κ. Πατσαντάρας. Αλλά ελπίζουμε να μην είναι το μοναδικό. . . Πολλά πούλμαν, κονβόι. .

Τους εν Αθήναις Διστομίτες , και του Δήμου- σιδηρόδρομου,  Διστόμου- Αράχωβας - Αντίκυρας έχουν ενημερώσει και κινητοποιήσει κατάλληλα οι Διστομίτες δημοσιογράφοι, Λουκάς Δημάκας,  Γιάννης Σιδέρης. Έχουν δοθεί χθες  και σήμερα και συνεντεύξεις σε διάφορα αθηναϊκά Μέσα, όπως στον Σκάι  και στον Real fm ,

Τα θύματα του Διστόμου , στις 10 Ιουνίου, 1944,  έφτασαν τα 228, από τα οποία οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά  τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων.

- Η σφαγή έχει γίνει κινημαγραφικό ντοκιμαντέρ : " Ενα τραγούδι για τον Αργύρη" , που έχει βραβευθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. ( http://www.fontanafilm.ch/DOKFILME/argyris/argyris_g.html )

Στο http://distomo.blogspot.com/, για να δείτε περισσότερα, για την κινητοποίηση των Διστομιτών



Το pamelouketo, έχει την καταβολή στο Στείρι, δίπλα στο Δίστομο. Και το πατρικό του γράφοντος είχε καεί στην επιδρομή των Γερμανών και πολλοί άλλοι  στο χωριό  έχουν υποστεί καταστροφές. Έχουμε συγγενείς, φίλους στο Δίστομο , και όλοι ξέρουμε την οδύνη των Διστομιτών για τη θηριωδία στην κωμόπολή τους. Πρέπει να είμαστε όλοι αύριο Πέμπτη , στις 6.30 το απόγευμα, έξω από τη Γερμανική πρεσβεία, Καραολή και Δημητρίου 3  στο Κολωνάκι, για να φθάσει το μήνυμα παντού .