Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Οι εκλογές του Ψυχάρη, η οικολάγνα Μπιρμπίλη και το ρευστό των Γερμανών στο Δίστομο


" ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις κάλπες" δίνει ο Στ. Ψυχάρης , στο  άρθρο του το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αφού η παραγραφή ( Ζίμενς) αποτρέπει την ποινική τιμωρία των ενόχων, η των τοιούτων παθημάτων κάθαρσις, μπορεί να επέλθει με την ψήφο. Συγκρατείστε ονόματα και ραντεβού στις κάλπες" , γράφει. 

Τόχουμε πει από δω, 3 Απριλίου ψηφίζουμε, αλλά αυτήν τη φορά , θα είναι το αντίθετο της αποχής. Θα έχουμε 110% ψηφίσαντες !

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ το  ρεπορτάζ  με τίτλο "Γερμανοί εναντίον  Γερμανών"...
 του Ν.Χειλά   από το Βερολίνο, με τη Γερμανίδα δικηγόρο, μέλος της ομάδας Όμιλος Ομάδας Εργασίας Δίστομο, με έδρα το Αμβούργο , να δηλώνει :
"Μια χώρα που κάνει άδικο πόλεμο πρέπει να πληρώνει και τις συνέπειες. Αυτό ισχύει και για κάθε άτομο που διαπράττει ένα έγκλημα. Και η πληρωμή, πρέπει να γίνει σε ρευστό. σε χρήμα. ¨Ολα τα άλλα, είναι υπεκφυγές".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ  και όσα διαβάσαμε στη συνέντευξη της Τίνας Μπιρμπίλη στο Β. Χιώτη και υπογραμμίσαμε δύο  χαρακτηρισμούς υπουργών της πράσινης Τίνας:
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: " Ούτε κομμωτήριο, δεν μπορεί να ανοίξεις πια , χωρίς περιβαλλοντική άδεια".
ΡΕΠΠΑΣ: " Στο χωριό μου, δεν έχουμε νερό για δύο γυπαετούς!".

Η υπουργός, δηλώνει ότι δεν την ενοχλεί όταν τη λένε ... "οικολολάγνα". Φαίνεται όμως ότι έχει οικολογικό , αλλά και φτωχικό γραφείο , που περιγράφεται  ως εξής στο κείμενο: " Είναι σίγουρα το πιο φτωχό και τα πιο παλιά υπουργικό γραφείο που υπάρχει στην κυβέρνηση, στο οποίο δεν επιχείρησε καμία ανακαίνιση , πλην της αφαίρεσης μιας κακόγουστης κουρτίνας, που κληρονόμησε από τον κ. Σουφλιά".

Το ρεπορτάζ είναι ελλιπές , γιατί δεν αναφέρονται οι κορμοράνοι που ζουν στη χλωρίδα και πανίδα του γραφείου της.

Ρέστα όμως δίνει ο ΚΥΡ , με τίτλο της σελίδας του "Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την Μπιρμπίλη...".¨..