Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η ανεργία είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Νέα αφορμή για πανηγυρισμούς απόψε στα κανάλια, μετά τους χθεσινούς που έπεσαν τα σπρεντ!  Πετύχαμε ένα πραγματικό ακατάρριπτο ρεκόρ στην ανεργία, αφού έφθασε τον Οκτώβριο στον εκπληκτικό αριθμό 13, 5 % ,   έναντι 9,8% τον Οκτώβριο 2009 και 12,6% το Σεπτέμβριο 2010.

Μιλάμε για τρομερές αποδόσεις της οικονομίας μας, αφού, αν δείτε πιο προσεκτικά τα νούμερα, μέσα σε ένα μήνα η ανεργία αυξήθηκε 1% και μέσα σε λίγους μήνες, αν συνεχίσουμε έτσι , πιάνουμε το μαγικό αριθμό 50%.

Επίσης από τον Οκτώβριο πέρσι, η ανεργία έχει αυξηθεί 4%, και ....
βέβαια αν συνεχίσουμε έτσι, μπορεί να πιάσουμε το 100% στην ανεργία. Οπότε θεωρούμε αν φτάσουμε αυτό τον αριθμό, ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, άρα δεν υπάρχει ανεργία και φτάνουμε στο μαγικό αριθμό 0% ανεργία.

Φυσικά η ανεργία συμβαδίζει με την ανάπτυξη, αφού κάθε επιχείρηση όσο λιγότερους εργαζόμενους έχει, τόσο μεγαλύτερα κέρδη έχει, άρα και γι αυτ¨ο οι πανηγυρισμοί στα κανάλια το βράδι.

Αφορμή επίσης για πανηγυρισμούς :  Οι άνεργοι, όπως ανακοινώθηκε ,  ανήλθαν σε 684.047 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.263.751 άτομα και  οι  απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 135.557 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009

Τόχουμε ξαναπεί: Ανεργία, το επάγγελμα του μέλλοντος. Και προσθέτουμε: Άνεργος δεν είναι ιδιότητα, είναι πια επάγγελμα.