Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κάνει αντικομμουνιστική εκστρατεία το... Τρίτο Πρόγραμμα;


Κάνει αντικομμουνιστική εκστρατεία το... Τρίτο Πρόγραμμα; Κάνει λέει σε άρθρο του ο " Ριζοσπάστης της Κυριακής" και καθίσαμε και διαβάσαμε  όλο το άρθρο.

 Μοιραζόμαστε μερικά και με σας:










" Είναι διπλά προκλητικό εν μέσω κρίσης, όταν εργαζόμενοι είναι απολυμένοι, όταν το επίπεδο του Σταθμού έχει πέσει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα, να επιδίδεται στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό των ετών της χούντας. Να σωπαίνει για όσα γίνονται γύρω μας, για τα όσα δεινά επισωρεύει ο καπιταλισμός στους εργαζόμενους και να έχει μόνο λόγο για τον Στάλιν!"

" ..  Ετσι και ο Στάλιν, που έχει στοιχειώσει τον ύπνο των αστών, στοιχειώνει και το δικό τους. Με τον Στάλιν κοιμούνται, με τον Στάλιν ξυπνάνε. Και το στερεότυπο: Η κριτική που οργάνωσε ο Στάλιν ενάντια στον Σοστακόβιτς για κάποιο έργο του και την αυτοκριτική που έκανε ο τελευταίος για να ρίξει στάχτη στα μάτια του καθεστώτος ! Ακούστε! Πέρα του ότι είναι θλιβερά επαναλαμβανόμενοι και ανιαρά προβλέψιμοι, ακούστε πώς διαπαιδαγωγούν λαό και νεολαία: Κάνε την πάπια για να τη βγάλεις καθαρή! Ομοιος στον όμοιο, ένας κόσμος κατ' εικόνα και ομοίωση, στα μέτρα τους."

" ... Αυτά τα απείρου κάλλους ξανακούστηκαν σε ζωντανή εκπομπή από τις λίγες εναπομείνασες ζωντανές στο Τρίτο, τυχαία στις 25.1.2011. Ο σοσιαλισμός, λοιπόν, δεν έχει δικαίωμα να κάνει κριτική, και, μάλιστα, μέσα από τα καταξιωμένα μεσα στο λαό MME που διέθετε, όπως η Πραβντα , σε αυτούς που με τους κόπους του ηρωικού σοβιετικού λαού σπούδασαν. Και ποιος κομμουνιστής θα το αρνιόταν. Φυσικά, όχι ο Σοστακόβιτς. Τους καταλαβαίνουμε, γιατί η λέξη αυτοκριτική στα αστικά λεξικά υπογραμμίζεται με κόκκινο, σαν ανύπαρκτη. Οσο για την τύχη των καλλιτεχνών, στο σπίτι του κρεμασμένου τον καπιταλισμό δεν μιλάνε για σκοινί"

" ... Σε αυτό το σύστημα ταλαντούχοι, καταξιωμένοι άνθρωποι μένουν στο περιθώριο, πεθαίνουν αβοήθητοι. Γι αυτό πάντως, κύριοι, δεν φταίει ο Στάλιν, να είστε σίγουροι. Οι μπολσεβίκοι, με επικεφαλής τους Λένιν, Στάλιν, κατάργησαν τα αφεντικά, αυτούς που λένε: Δεν μου κάνεις, απολύεσαι , κατάργησαν την εργατική δύναμη να αποτελεί εμπόρευμα, γι' αυτό λυσσάνε οι αστοί. Κατάργησαν αυτούς που απολύουν τους συναδέλφους σας. Την ξέρετε τη λέξη συνάδελφος Και η κριτική στο φορμαλισμό που την κάναν και αστοί καλλιτέχνες, Τοσκανίνι, π.χ. καταφέρνει να ακούμε λιγότερη μουσική για καζανάκια , ευτυχώς."...

Θα το ψάξουμε το θέμα  σήμερα.