Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Κλαίμε ή πανηγυρίζουμε, που μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς αγώνες;

Πανηγυρίζουμε η κλαίμε ;  Μας πήραν πίσω τους Μεσογειακούς  Αγώνες του 2013 που θα διεξάγονταν στο Βόλο και στη Λάρισα.!

Από την άλλη είναι μια πολύ μεγάλη ξεφτίλα για την Ελλάδα.  Η τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων ήταν η αιτία που η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων πήρε πίσω τη διοργάνωση ,   αφού οι οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευρά... τσάντισαν την Επιτροπή.

Από τη δική μας πλευρά , είχαμε πάρει τους Μεσογειακούς, αλλά δεν ξέραμε , τι να τους... κάνουμε. Η κυβέρνηση κοιτούσε λόγω Μνημονίου, μπας και...




τους αποφύγει, αλλά φοβόταν το πολιτικό κόστος στις δύο θεσσαλικές πόλεις. Από την άλλη πλευρά έχουν γίνει πολλά έξοδα μέχρι τώρα που πάνε χαμένα, έργα που έχουν προγραμματιστεί δεν πρόκειται να γίνουν.

Αυτό βέβαια δεν θα το δουν με καθόλου καλό μάτι σε Λάρισα και Βόλο και η πρόβλεψη είναι, ότι θα βγουν με .. τρακτέρ στο δρόμο για τους χαμένους Μεσογειακούς Αγώνες. Βέβαια, δεν θα ξεχάσουμε αυτούς, που σε τέτοιες  διοργανώσεις είναι πάντα μέσα  και χάνουν το παντεσπάνι.

Πάντως η αφαίρεση των αγώνων, δεν είναι καθόλου καλό γεγονός, έως και προσβλητική  για τη φήμη της Ελλάδας, με τους   " καλύτερους Ολυμπιακούς που έγιναν ποτέ" . Γιατί δεν τους κάναμε στο... Κατάρ;

Η κυριότερη αιτία ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε  "η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια"  ( σιγά μην άφηνε το ΠΑΜΕ τα κρουαζιερόπλοια! ).