Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η Σεμίνα, η Στάη , ο Χούντας και η... χούντα!

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΗ

Έχουμε την καλύτερη  και χειρότερη κριτική για την πρεμιέρα της Ελλης Στάη. Από όσες διαβάσαμε στο διαδίκτυο, αυτές μας έκαναν περισσότερο εντύπωση.

Η πολύ καλή κριτική για την Στάη, είναι  στο σάιτ golema.gr  και η χειρότερη, ή και πιο με το..  γάντι, από μια φίλη της Στάη, την Σεμίνα Διγενή, στο mediasoup gr.

Πολλοί θα περιμένανε το... ανάποδο στις κριτικές, , αλλά έτσι είναι.  Διαβάστε και θα κατάλάβατε:


Ο τίτλος στο golema.gr είναι : Ντεμπούτο με γκάζια. 

΅Ντυμένη στα λευκά, με ρυθμούς "πολυβόλου", «διαβασμένη», αν και ελαφρώς τρακαρισμένη (άλλωστε, ήταν φυσικό), η Έλλη Στάη ντεμπουτάρισε με αυτοπεποίθηση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.


Με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, με θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, με γρήγορες συνδέσεις και βίντεο που «έμπαζαν» τον τηλεθεατή γρήγορα και μεστά στην ουσία της είδησης, η δημοσιογράφος απόψε κατάφερε να δώσει ένα πρώτο στίγμα του δελτίου ειδήσεων που θέλει να «φέρει» στη Δημόσια Τηλεόραση.

Με καλεσμένους τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με αρκετά «παράθυρα» και συνδέσεις το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, για απόψε τουλάχιστον, κέρδισε το στοίχημα της καλής πρώτης εντύπωσης, ενώ η πρώτη «γνωριμία» με τους διευθυντές των εφημερίδων ξεκίνησε με τον Παντελή Καψή, ο οποίος έδωσε και το πρώτο πολιτικό σχόλιο της βραδιάς.

Ευγενής, όπως πάντα, ήταν και ο πρώτος που ευχήθηκε «καλορίζικη» στην Έλλη Στάη, φιλοφρόνηση στην οποία η δημοσιογράφος απάντησε – αν και με ελαφρά συστολή – ότι «πρέπει και η Δημόσια Τηλεόραση να έχει την ευκαιρία της».

Μοναδικές "παραφωνίες", κάποια αμελητέα κενά ροής, αλλά το «ντεμπούτο» της Έλλης Στάη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κυρίως ελπίδες για σοβαρές αλλαγές στον θαυμαστό – πλην αργοκίνητο τα τελευταία χρόνια – μηχανισμό ενημέρωσης της ΕΡΤ.΅

Από:  http://www.golema.gr/κειμενα/1129/Έλλη-Στάη:-%22Ντεμπούτο%22-με-γκάζια



Ο τίτλος της  Σεμίνας Διγενή είναι:  ΅Οχι, πες γιατί΅..

΅Ανεβήκαμε ταυτόχρονα τα σκαλιά της εισόδου στην ΕΡΤ, παρέα με την Γιάννα Παπαδάκου, την Συλβάνα Ράπτη, τον Κώστα Τσιβιλίκα, την Αθηνά Ραπίτου κ.α., θυμάσαι;


Τότε που η κραταιά Φωτεινή Πιπιλή, μας χαρακτήριζε ''τυχάρπαστους πρασινοφρουρούς, που ήρθαν να καταστρέψουν την ΕΡΤ'' (της).

Εκείνον τον πρώτο αμήχανο χειμώνα του '81, μαθαίναμε τα βασικά της τηλεόρασης. Εσύ ''τα πήρες'' πιο γρήγορα από εμένα, μπήκες αμέσως στο νόημα αυτής της δουλειάς, εγώ ακόμη μαθαίνω και εκπλήσσομαι.

Ξενυχτήσαμε ατέλειωτες ώρες σε γραφεία και στούντιο του 1ου ορόφου, παρέα με διαφορετικές αγωνίες και φιλοδοξίες η κάθε μια, αλλά με ολόιδιες βάτες. Συνυπήρξαμε σε ''κλαδικές'' και αποστολές, (με εντελώς διαφορετικές παρέες), αποκτήσαμε σχεδόν μαζί παιδιά, (έναν χρόνο μόνο μεγαλύτερος ο Μάρκος απ την Κίρκη), ζήσαμε παρέα με όλα εκείνα τα ιερά τέρατα της εποχής.

Πριν ένα χρόνο που κουβεντιάζαμε στο σπίτι σου, αισθάνθηκα πως ήταν η πρώτη φορά που μιλούσαμε τόσο αληθινά για όλα. Πίστεψα πως όλη εκείνη η καλή σου διάθεση, ήταν αποτέλεσμα της τηλεοπτικής αποτοξίνωσης. Πίστεψα ότι δεν σου λείπει πια η ''παλιά μας αγάπη'', ότι πας γι άλλα, ότι ερωτεύτηκες και εσύ το ίντερνετ, έτσι νόμισα και μ' άρεσε.

Τελικά σου έλειπε η τηλεόραση, ρε 'συ Έλλη... Και επέλεξες να επιστρέψεις, στη χειρότερη στιγμή της. Επιστρέφεις να ''υπηρετήσεις'' τη χειρότερη κυβέρνηση, από την εποχή της μεταπολίτευσης, την πιο αντιλαϊκή, την πιο επικίνδυνη. ''Θά 'μαι απέναντι στην εξουσία'' είπες σε συνέντευξή σου. Άσε ρε 'συ Έλλη, (γνωρίζεις ότι στη δουλειά του ΕΡΤικού δελτίου, δεν παίζει και πολύ το ''απέναντι'') μην τα λες εσύ αυτά, γιατί δεν ξέρω αν ο οδηγός του αυτοκινήτου σου μερίμνησε να το βάψει άσπρο, για να μην κάνουν κοντράστ τα γιαούρτια. Εκτιμώ τη δουλειά σου -και το ξέρεις- δεν εκτιμώ όμως καθόλου το ότι επέλεξες να πας τώρα, στο σημείο εκείνο, που καταλήγει ο καταραμένος ''ομφάλιος λώρος'' με την Προεδρία. (λέω την ατάκα όπως τη λέγαμε τότε, για να τη θυμηθείς. Όμως τότε, μπορεί και να 'χαμε άλλοθι, κάποιοι από μας είχαμε παραμυθιαστεί, πιστεύαμε αυτά που λέγαμε).

Όσο για (τι ευρηματικότητα Θεέ μου!) τις ειδήσεις που επιστρέφουν, επιστρέφουν πού ακριβώς; Εκεί, που δεν πήγαν ποτέ, χωρίς τους κηδεμόνες τους;
Έλλη, για να τελειώνω... Με ενοχλεί που η προπαγάνδα αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, θα έχει το πρόσωπό σου. Τέλος.

ΥΓ.1 Εγώ προτιμώ αυτό, το παλιό σου πρόσωπο, έστω και δίπλα στον κ. Χούντα. Πάντως όχι μέσα στη χούντα.΅


Από: (   http://www.mediasoup.gr/node/25282 )


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

" Επιστροφή στο 1984, όχι μόνο σε αγοραστική δύναμη: Η Στάη στην ΕΡΤ!"

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/1984.html


Πάγκαλος, Ραγκούσης, Παμπούκης, Ρέππας, Διαμαντοπούλου, Μπιρμπίλη, Πεταλωτής και Μανόλης Καψής οι καλεσμένοι αύριο της Στάη

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_2667.html#more






΅








Ο