Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το λεξικό των στημένων αγώνων - "Βαγγέλη ψάξου"


Πολλές άγνωστες λέξεις και εκφράσεις έχουν οι κασέτες και το υλικό με τις καταγγελίες για στημένους αγώνες.

Το Πάμε Λουκέτο κάνει μια προσπάθεια από σήμερα να κωδικοποιήσει και να αναλύσει αυτές  τις λέξεις και φράσεις και  ξεκινάει το "λεξικό των στημένων αγώνων'.

Διαβάστε   τα πρώτα λύματα:

 Κασέτα  

Αν και είναι σιντί , έχει καθιερωθεί σαν "κασέτα" το ηχητικό υλικό που ακούστηκε. Επειδή και η "καρέτα- καρέτα" είναι κοντά στην Πάτρα που δόθηκε η συνέντευξη, το υλικό λέγεται "κασέτα- κασέτα". Δηλαδή σπάνιο είδος, αλλά όχι και εξαφανισμένο. Και αν δεν το πειράξεις, γεννοβολάει συνέχεια.



" Βαγγέλη ψάξου"

 Εδώ χρειάζονται μεταφυσικές ικανότητες για να καταλάβουμε, τι εννοεί η φωνή που ακούγεται στην κασέτα. Αμολάει ένα όνομα και άντε να βρεις , ποιον και τι εννοεί. Να μην είναι 50.000 οι Βαγγέληδες σε όλη την Ελλάδα;

Και είναι αυθαίρετο το νούμερο. Μπορεί να είναι και 100.000. Ψάχνουμε να βρούμε βελόνα στα άχυρα. Και αυτό το "ψάξου" τι σημαίνει. Αν έλεγε "ψάξε", θα λέγαμε, ότι εννοεί τη Νικολούλη συνθηματικά. "Ψάξου", σε τι, γιατί, πως ; Η λέξη και η φράση της χρονιάς. " Βαγγέλη ψάξου":


"Παραγκάρχης"

Καμία σχέση με το «πλανητάρχης». Των γηπέδων, ίσως. Συνώνυμο του «διαιτητάρχης».Έδρα του «παραγκάρχη» είναι μία παράγκα.Προσοχή όμως η διεύθυνση άλλαξε.

Ο παραγκάρχης άρχει των διαιτητών που είναι οι άρχοντες των αγώνων, καλήν ημέρα ποδοσφαιρικοί άρχοντες της ΕΠΟ και της Σούπα Μούπες Λιγκ. Συνήθως αθυρόστομοι οι παραγκάρχες χρησιμοποιούν εκφράσεις του τύπου ο Ολυμπιακός (τάδε) και το Αιγάλεω να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να νικηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
O "Bαγγέλης" είναι ο Περπινιάδης ! Οι 10 ατάκες του Μπέου

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/o-b-10.html


Τι είναι το 52- 48 στα στημένα ματς
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/52-48.html

Το... 38, απέναντι στο 52- 48!
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/38-52-48.html