Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ανάλυση: τι είναι το "επίδομα εργένη"

Ένα νέο επίδομα μάθαμε ότι υπάρχει σήμερα. Είναι το " επίδομα εργένη" ,   που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια  για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης.

Προκάλεσε κακή εντύπωση ότι χλευάστηκε  αμέσως  από όλα τα έντυπα , ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Mέσα  το " επίδομα εργένη" . Το Πάμε  Λουκέτο, στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στην αποκάλυψη σοκ, και έψαξε το θέμα από όλες τις πλευρές, για να μην αδικήσουμε κανέναν.

Καταρχήν, διαπιστώνουμε ότι δίνεται μόνο "επίδομα εργένη". Το "μόνο" το λέμε, γιατί πουθενά δεν διαβάζουμε ότι δίνεται "επίδομα εργένισσας".

Αυτό βέβαια αν δεν το εκλάβουμε σαν ρατσιτσικό, είναι τουλάχιστον...
 αντιφεμινιστικό. Γιατί, δηλαδή ο εργένης να παίρνει επίδομα και όχι η εργένισσα; Ακατανόητο! Αρα, το θέμα δεν είναι να καταργηθεί το επίδομα από τον εργένη, αλλά να κοιτάξουμε να πάρει και η αδικημένη σοβαρά εργένισσα άνω των 35 ετών.

Τώρα  θα πάμε στο θέμα, γιατί δίνεται αυτό το επίδομα. Εκτός από την ακραία  απάντηση "δεν υπάρχει λόγος", μπορούμε να υποθέσουμε  κι άλλους πολλούς λόγους:

Γιατί πχ να υπάρχει επίδομα γάμου; Το παίρνουν κάποιοι και χωρίζουν την άλλη μέρα και δεν το δηλώνουν βέβαια, για να παίρνουν μόνο  και μόνο το επίδομα γάμου .Έχει γίνει κάποια έρευνα για το πόσοι τυπικά ή εικονικά παντρεμένοι υπάρχουν , κυρίως στο Δημόσιο και ζουν έναν καθαρά  δημοσιοϋπαλληλικό γάμο για χάρη μόνο του επιδόματος;

Εντάξει ένας έγγαμος έχει περισσότερα έξοδα γιατί πρέπει να ικανοποιεί και τις οικονομικές ανάγκες της γυναίκας του κυρίως.  Αλλά ένας εργένης πέραν των 35, δεν έχει πολλαπλά έξοδα παραστάσεως, μπας και γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του και το επίδομα της ζωής του; 

Σκέφτηκε επίσης κανείς πόσα επιπλέον δίνει ένας εργένης άνω των 35 , για να του καθαρίζουν το σπίτι. να του σιδερώνουν  κλπ,  και δεν υποχρεώνει κάποια σύζυγο να τα κάνει;

Αυτό σημαίνει ότι ένας εργένης πέραν το 45, πρέπει να παίρνει ακόμα μεγαλύτερο επίδομα , για να ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες, γιατί θα μείνει όχι στο ράφι, αλλά στη σαλαμούρα. ¨Αρα, τίθεται θέμα, όχι γιατί παίρνει το επίδομα ο πέραν των 35, αλλά γιατί δεν αυξάνεται αναλογικά, τι γίνεται δηλαδή με τους  εργένηδες πέραν των 45, 55, 65 και τζόκερ των 75 ετών.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα , ότι κακώς γίνεται τόσο θόρυβος για το "επίδομα εργένη". Άρα το πιο λογικό και σωστό για  τον πρωτοποριακό ΕΛΠΕ είναι ότι ότι όποιος είναι πέραν των 35 ετών και εργένης να βγαίνει απευθείας στη σύνταξη.

ΑΛΛΑ  ΘΕΜΑΤΑ

Τι έγραψε στην κόλλα της  η κ. Διαμαντοπούλου στο  διαγώνισμα του πρωθυπουργού
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_6624.html#more

Διαδήλωση στα Προπύλαια απόψε για την έλλειψη των νέων iPad 2
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/ipad-2.html#axzz1HhebLQw0

Στον καθρέφτη βάζει τις κριτικές η μονοψήφια Μανωλίδου !

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html#axzz1I2GGBOTT