Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία από τους πολιτικούς

Το κοινοβουλευτικό ρητό λέει : για να βγει  βουλευτής ένας πολιτικός , πρέπει να πηγαίνει τουλάχιστον σε τέσσερις γάμους και μία κηδεία το μήνα.

Δύσκολο να γίνει αυτό πια , αφού  ούτε σε αυτές τις τελετές  μπορούν να πλησιάσουν οι πολιτικοί.Τους διώχνουν συγγενείς και φίλοι.

Στους γάμους βέβαια είναι...
  διαφορετική η προσέγγιση  και το κλίμα. Δώρο  δεν υπάρχει για τους νεόνυμφους, το δώρο θα είναι ( ήταν ) μια πρόσληψη, για το γαμπρό ή τη νύφη ή το σόι στο Δημόσιο.

Μια φωτογραφία με το ευτυχές ζεύγος , θα είναι ανάμνηση τετραετίας."Να φαινόμαστε και στο βίντεο όταν ρίχνουμε ρύζι" και η κάπως χαλαρή διάθεση στην εκκλησία κάνει ευκολότερη την προσέγγιση ψηφοφόρων. Αν μάλιστα, οι χαιρετισμοί είναι περισσότεροι από του ζευγαριού, ο θρίαμβος στις εκλογές είναι σίγουρος.

Γνωστή από  την άλλη πλευρά   η  βουλευτική ιδιότητα "φίλος του νεκρού".Θα τον έχουμε δει σίγουρα τον πολιτικό αυτό. Είναι εκεί. Κοντά σου, κοντά μας.Το πένθος, η  οδύνη, ο χώρος, η ματαιότητα της ζωής , κάνουν ευκολότερη την άγρα ψήφων.  Μεταξύ κονιάκ  και παξιμαδιού , γίνεται πολύ ευκολότερη η προσέγγιση. Και μια απλή χειραψία και ένα ΅καλό κουράγιο΅, εκτιμώνται.

¨Ενα δάκρυ , είναι πιθανόν  μια ολόκληρη βουλευτική έδρα. Μαύρη γραβάτα, μαύρο καπέλο αν γίνεται,  αυτός είναι ο πραγματικός Μαυρογυαλούρος  και όχι ο Κωνσταντάρας.

Οι γάμοι έχουν τα γαμήλια τραπέζια. Φυσικά ένας πολιτικός είναι πάντα μπροστά στις μπαλωθιές στο γαμήλιο τραπέζι. Μάλλον ήταν . Γιατί τώρα υπάρχει  η αμφιβολία για το που κατευθύνονται οι χαρμόσυνες μπαλωθιές που σχίζουν τον ουρανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμόλα αρλούμπα !
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_1475.html#more

Δύο διαφημίσεις που... άναψαν φωτιές
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html