Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Είναι ο νέος Νικοπολίδης ή ο νέος ... Πολέτι;


Θύελλα ενθουσιασμού στον Ολυμπιακό ( κυρίως στον φιλικό Τύπο)  για την απόκτηση του γίγαντα τερματοφύλακα Φρανκ Κοστάντσο.

 Ο 30χρονος Αργεντινός, επί 5 χρόνια τερματοφύλακας της ελβετικής Βασιλείας, επευφημείται από τον Τύπο και στο διαδίκτυο, όπου τα βίντεο πέφτουν βροχή. όμως οι σημαντικότερες φάσεις που βλέπουμε είναι κάποιες φάσεις που βλέπουμε να βγαίνει από το τέρμα και να μπλοκάρει κάποιες σέντρες!

Ο Κοστάντσο, σίγουρα είναι ...
ένας καλός τερματοφύλακας ( λέμε και εμείς το καλό μας λόγο), που όμως κανένας δεν τον ήξερε μέχρι τώρα! Αυτό που τον έκανε να εκτοξευθεί αυτός και ο ενθουσιασμό  είναι η δήλωσή του να μοιάσει του  Αντώνη Νικοπολίδη. Δηλώσεις συμπατρωτών του δημοσιογράφων μιλάνε για  ασταθή και τερμαροφύλακα ψυχολογίας  αλλά μπαίνουν κάπου να μη φαίνοται και πολύ  , για να μην ... εξαπλωθεί ακόμα ο ενθουσιασμός.

Ο συμπαθής ( από τις φωτογραφίες)  Φρανκ έπεσε στη παγίδα της ερώτησης που του έκαναν οι ρεπόρτερς για τον Νικοπολίδη, για να βγάλουν ένα "σίγουρο" τίτλο. Άντε τώρα να αποδείξει στα γήπεδα ,  ότι είναι Νικοπολίδης , αφού θα κρίνεται και συγκρίνεται μόνο με αυτό το κριτήριο.

Όσο για τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει η απόκτησή του, πλησιάζει αλλά δεν φτάνει ακόμα, την αποθέωση ενός ακόμη  τερματοφύλακα - θρύλου, του Αλμπέρτο Πολέτι , αργεντινού κι αυτού, τη δεκαετία του 70, επί Γουλανδρή. Είναι αδύνατο να περιγραφεί ο παροξυσμός και πανζουρλισμός που επικρατούσε , αλλά και το γέλιο που έπεσε όταν στις σέντρες δεν μπορούσε καν να σηκωθεί ένα εκατοστό από το χόρτο. Τουλάχιστον τώρα έχουμε δει από τα βίντεο ,ότι ο Κοστάντσο σηκώνεται από το χόρτο και μπλοκάρει έστω τις ... σέντρες από τα πλάγια, πηδώντας μάλιστα ψηλά!

Αρα απορρίπτουμε ότι ο Κοστάντσο θα είναι ο " νέος Πολέτι" και πάμε φουλ  για το " νέο Νικοπολίδη". Αλλά μιας και είναι 30 μόνο ετών, έχουμε ακόμα χρόνια για να φτάσει στην κορύφωση της εκπληκτικής καριέρας του Νικοπολίδη, που όπως όλοι γνωρίζουμε, έγινε πολύ αργότερα από τα 30 χρόνια του. Μέχρι τότε υπομονή για τον γάτο Κοστάντσο!
Ο ύμνος του μεσοπρόθεσμου
Η Τζάκρη κατέθεσε την τσάντα, αντί για το στεφάνι
Τον " σακ΅βουαγιάζ" κάνει ο Παπακωνσταντίνου
Ο Πεινοσέτ