Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Λοβέρδος, ο Μαρινάκης, ο Βαλβέρδε και ο ... Λούα - Λούα.

Ο κόσμος να χαλάσει , η κυβέρνηση να πέσει , να βγει νέος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος θα γράψει το σχόλιό του για τον Ολυμπιακό( δεν το γράφει βέβαια γιατί έχει πολλούς οπαδούς!).

Ο Πάμε Λουκέτο παρακολουθεί , όπως θα έχετε διαπιστώσει τα σχόλιά του που είναι εξαιρετικά για οπαδική εφημερίδα. Συνιστώ στους συνβάζελους, να μην τον ψηφίσει κανένας.

Εντάξει πλάκα κάνουμε. Ας γράφει ό, τι θέλει ο αθλητικογράφος Λοβέρδος.

Πάντως για το ντέρμπι, είναι σχετικά αντικειμενικός , δεν βγάζει την καφρίλα προηγούμενων σχολίων του.

Διαβάστε το εδώ ή

πηγαίνετε στο δικό του σάιτ, να του κάνετε κλικ. Μετράνε εξίσου όσο οι ψήφοι πια:





" Στο προηγούμενο σχόλιο μου για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό είχα αναφέρει ότι μέσα στο Νοέμβριο η ομάδα έχει δύο τελικούς, έναν με τον Παναθηναϊκό και έναν με την Μαρσέιγ. Μετά τον αγώνα με τον Άρη είχα αναφέρει πως τα προβλήματα στην αμυντική μας γραμμή δεν σχετίζονταν μόνο με τον Κοστάντσο. Διαπιστώσαμε το Σάββατο το βράδυ στο Καραϊσκάκη ότι δυστυχώς αυτά δεν διορθώθηκαν.
Τουλάχιστον τα πρώτα 20’-25’ του Ά ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έβρισκε πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά μας και σε μία γρήγορη αντεπίθεση άνοιξε το σκορ, είχε δοκάρι και 2 τετ α τετ, νομίζω και τα 2 με τον Κουίνσι ( Κουίνσι – Μέγιερι, Κουίνσι που τον πρόλαβε ο Παπαδόπουλος ).

Η ομάδα σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της όταν κατάφερε να βρει ρυθμό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όταν δηλαδή οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνήθισαν να παίζουν χωρίς τον Ιμπαγάσα. Η κίνηση του προπονητή μας να αλλάξει τον Ορμπάιθ ήταν υποχρεωτική λόγω τραυματισμού, χωρίς ωστόσο κι ο Ορμπαιθ να έχει κάνει καλό παιχνίδι.

Κατά τη γνώμη μου, η αλλαγή με τον Γέστε ήταν απολύτως σωστή, αν και ο Γέστε δεν ήταν έτοιμος να παίξει ολόκληρο παιχνίδι μετά την μεγάλη απουσία του, οπότε ορθά χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο αντι-Ιμπαγάσα ο Μακούν. Και τι παίχτης ο Μακούν ; Ταχύτητα, απίστευτο πρεσάρισμα, πανέξυπνα τσιμπήματα – κλεψίματα της μπάλας με μια πολύ ελαφριά κίνηση που βοηθούσε τις μεταβιβάσεις, συρτές παράλληλες με το τέρμα πάσες και απίστευτη φυσική κατάσταση. Κρίμα, που χάνουμε αυτόν τον παίχτη – εργαλείο για 2 μήνες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παιχνίδι. Ισοφάρισε και είχε ευκαιρίες για δεύτερο ακόμη και για τρίτο γκολ.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του κόσμου. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει συγχαρητήριά, διότι ενώ στάθηκε θερμότατα δίπλα στην ομάδα, το έκανε με ωραίο τρόπο και χειροκρότησε στο τέλος τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά τους παίκτες μας που κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο για τον Ολυμπιακό στον πρώτο από τους δύο τελικούς του Νοεμβρίου, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και δεν θα κριθεί μόνο στα ντέρμπι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία της ομάδας και στον τρόπο προετοιμασίας της ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μαρσέιγ.

Περιμένουμε πολλά από τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τους Γάλλους και ευελπιστώ ότι θα πανηγυρίσουμε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Βέβαια, να σημειωθεί ότι δυο πολύ καλοί και φορμαρισμένοι παίκτες θα απουσιάσουν.

Τελειώνω το σημείωμα μου υπογραμμίζοντας ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους Προέδρους Μαρινάκη και Γόντικα για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπυ. Επιτέλους είχαμε κι εμείς ένα “el Classico” που το έδειξαν τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και ο κόσμος του ποδοσφαίρου το απόλαυσε χωρίς να βλέπει επεισόδια.

Ο Πρόεδρος της ομάδας μας υπογράμμισε κάτι που εμείς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να το κρατήσουμε : Οι παίκτες είχαν 22 τελικές προσπάθειες ( 13 στο Ά ημίχρονο – 9 στο ΄Β ημίχρονο ), αυτό είναι κάτι καταπληκτικό για ντέρμπυ.

 Κατά τη γνώμη μου ήταν το πιο ωραίο παιχνίδι των τελευταίων 10 ετών, εκτός ίσως από το 4-0 σε ένα αγώνα κυπέλου με εκείνο το καταπληκτικό γκολ του Λούα Λούα.

Συνήθως τα ντέρμπυ είναι σκληρά και το θέαμα φτωχό, χθες, προσφέραμε θέαμα ευρωπαϊκού επιπέδου και όλοι παραδέχονται την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
.
Γιατί ο Αβραμόπουλος έβαλε να ακούγεται Βιβάλντι, στα ασανσέρ του υπουργείου Άμυνας