Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κουίζ: Ο Γιώργος είδε στο σινεμά το "Λόγο του Βασιλιά" ή το "Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 2" ;

Σήμερα σας έχουμε το πιο δύσκολο κουίζ. Ο Γιώργος είδε σε σινεμά στην Κηφισιά  ,  το ΅Λόγο του Βασιλιά" ή το " Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 2" ;

Οι 100 στους εκατό θα απαντήσετε  ΅Λόγος του Βασιλιά", δεν είναι δυνατόν να πήγε να δει το " Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 2", γιατί:

α. θα τον έσφαζαν οι κριτικοί που δεν έγραψαν ούτε κριτική για το προϊόν
β. Δεν θα πήγαινε ποτέ η Άντα. Από το Μegaron plus που είναι θαμώνας, στο Megara plus;¨


Αν το σκεφτούμε όμως, ο Γιώργος έχει λόγους να δεί την ταινία του  Όμηρου Ευστρατιάδη plus

α. Προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα.
β. Θέλει να δει πως είναι η Παιδεία σήμερα, μέσα από το Λύκειο Χαβαλέ, γιατί η Διαμαντοπούλου δεν του τα λέει καλά
γ. Εχει δεί 100 φορές τη " Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 1", και θέλει να δει το σίκουελ ή τσίρκουελ, για να το κρίνει ο ίδιος.
δ. Του αρέσει βέβαια ο Κώστας Βουτσάς.

Σας προβληματίσαμε τώρα; Τι να κάνουμε... Μπας και οι 100 στους 100, γίνανε 50 στους εκατό;
Γρήγορα την απάντηση:
Ο Γιώργος είδε στο σινεμά, το προηγούμενο  Σάββατο στο "Κηφισιά 3",  το " Λόγο του Βασιλιά".

Ήταν άνθρωπος του Πάμε Λουκέτο εκεί , από τους 100άδες που έχουμε διεσπαρμένους σε όλη την Αθήνα και ήταν δίπλα - δίπλα με τον κ. Παπανδρέου.
Στο διάλειμμα ο πρωθυπουργός εκτός από τις συνήθεις χαιρετούρες, μας μίλησε  όταν του συστηθήκαμε ευγενικά και μας είπε ότι ήρθε στο φιλμ , που είναι φαβορί για πολλά Όσκαρ φέτος , για τους δύο λόγους που προαναφέραμε. Αλλά πρόσθεσε και τα 4 σημεία που είπαμε παραπάνω για το   " Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 2".

Εμείς πιστεύουμε όμως ότι ο Γιώργος ( τον λέμε έτσι , γιατί είναι εκτός πρωθυπουργικού ωραρίου) , γιατί το σενάριο του ταιριάζει γάντι.

Αντγράφουμε , λέξη προς λέξη , την περίληψη του έργου από το πρόγραμμα:

" O Άλμπερτ, Δούκας του Γιορκ  ( ο Γιώργος  υπουργός Εξωτερικών ) και αρκετά κλειστός χαρακτήρας ( λόγω του ότι ήταν μετανάστης στον Καναδά) , ταλαιπωρείται από μια εξουθενωτική δυσκολία στην ομιλία ( πολλά, αμέτρητα σαρδάμ ).

Ύστερα από ένα δημόσιο σκάνδαλο ( τι μόνο ένα σκάνδαλο η κυβέρνηση; )  ο Άλμπερτ  ( Γιώργος ) πρέπει να αναλάβει τον θρόνο ( το δαχτυλίδι)  στη θέση του αδερφού του ( σαν αδερφού του)  Ντέιβιντ. ( Σημίτη) . Παρά το πρόβλημά του ( καταραμένα σαρδάμ, στις κάλτσες κλπ  )  είναι πλέον αυτός ο βασιλιάς ( πρωθυπουργός ).

 Η σύζυγός του Ελίζαμπεθ, ( Άντα) βρίσκει έναν λογοθεραπευτή , τον Λάιονελ Λογκ, ( δεν ξέρουμε το όνομα , να ομολογήσουμε )  και έτσι μια σημαντική φιλία γεννιέται ανάμεσα στους δύο άντρες, που δεν διορθώνει απλά την ομιλία του Άλμπερτ ( Γιώργου, πετάει τώρα στη Βουλή ) , αλλά και τον βοηθά να βρει το σθένος ( κόντρα στην τρόικα )  να κυβερνήσει ως βασιλιάς ( ως πρωθυπουργός)"

Αρα, η απάντηση είναι, ότι ο Γιώργος  ήθελε να πάει στο " Ρόδα , Τσάντα και Κοπάνα 2", αλλά έπρεπε να πάει στο " Λόγο του Βασιλιά", γιατί ήταν η αυτοβιογραφία του. Οπότε ή βρήκατε το κουίζ όλοι ή το χάσατε όλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Cultουριάρικο και με ... Κιτσκοκικό φινάλε, το Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα  2
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/cult-2.html