Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Φόρτσα Τσόνογλου!

Τη βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ  Βασιλική ή Βάσω ( κατά Τζαβάρα ) Τσόνογλου, την μάθαμε όλοι καλύτερα , μέσα από τα παράθυρα του Χατζηνικολάου, στην υπόθεση Ζίμενς.
Τώρα θα τη γνωρίσουμε καλύτερα, γιατί δεν δίστασε  να κάνει ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που πάει να διαλύσει την εκπαίδευση  , αλλά και οικογένειες ( και ) στο Νομό Βοιωτίας, αφού με το πρόσχημα του Καλλικράτη, κλείνει δεκάδες σχολεία και νηπιαγωγεία, να εξοικονομήσει κάνα ευρώ για το ΔΝΤ!

Πχ, στο Στείρι, που λόγω καταγωγής του μπλογκ αναφέρουμε, έχει βγει απόφαση να ....
κλείσει και το δημοτικό και το νηπιαγωγείο. Για να πάνε τα μικρά και τα νήπια,  στο Δίστομο  μήπως; Και πως και με τι να πάνε; Με το... μετρό, που λέγαμε στην επιθεώρηση το καλοκαίρι; Και από ποιόν δρόμο; Από την  καρμανιόλα προς το Δίστομο, με τα τόσα θύματα, που έχει χαρακτηριστεί μάλιστα και ... τουριστική λεωφόρος;

Δεν είναι μόνο το Στείρι, αλλά και δεκάδες ακόμα χωριά , όπως επισημαίνει η Τσόνογλου στην ερώτησή της προς τη Διαμαντοπούλου, που από το γραφείο της βλέπει μόνο αριθμούς , που και αυτοί δεν λένε και πολλά, γιατί πολλά σχολεία έχουν αρκετούς μαθητές . Και άλλα είναι σε κωμοπόλεις , όπως ο Ορχομενός ,αλλά και πόλεις, όπως η Θήβα, όπου καταργεί το Ειδικό Σχολείο ! Απίστευτο!

Πως θα πηγαίνουν οι μαθητές ; Όπως πηγαίναμε εμείς δεκαετίες πριν , στοιβαγμένοι στο...  λεωφορείο του Κατρή από τα ξημερώματα και γυρίζαμε με τα πόδια;

Η κ. Τσόνογλου , λέει ότι στην ερώτησή της, ότι σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλεται η λειτουργία 20 ολοήμερων σχολείων και 9 νηπιαγωγείων στη Βοιωτία και ειδικότερα:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ:
8ο Λιβαδειάς, Κυριακίου, Στειρίου, Σωληναρίου, Ανθοχωρίου, Δαύλειας, Υψηλάντη, Αγίας Παρασκευής, Χαιρώνειας, 1ο και 2ο Ορχομενού, Άσκρης, Κόκκινου, Νέου Κόκκινου, Λεονταρίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου, Προδρόμου, Ειδικού Σχολείου Θήβας.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:

Στειρίου, Διονύσου, Αγίου Δημητρίου, Παύλου, Αγίου Θωμά, 9ο Θήβας, Μαυροματίου, Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας και Κυριακίου.

Ζητάει να μην μπει λουκέτο σε αυτά τα σχολεία και νηπιαγωγεία,  επειδή, " πληρούν την υποδομή για την κατάλληλη λειτουργία τους, και έχουν ικανοποιητικό πληθυσμό μαθητών, ώστε να λειτουργούν ως αυτοτελείς σχολικές μονάδες. Τα κριτήρια για την αναστολή λειτουργίας των εν λόγω σχολείων και μάλιστα μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου, είναι ασαφή και στις οικογένειες των μαθητών έχει αναπτυχθεί έντονη ανησυχία, αναστάτωση και αγωνία για την μετακίνηση των παιδιών, ενόψει και της αποστάσεως που τα χωρίζει από τα γειτονικά σχολεία (ελάχιστη απόσταση 8χλμ.) αλλά και του νέου περιβάλλοντος στο οποίο στο οποίο θα εισαχθούν

Επειδή οι περιοχές αυτές είναι κατεξοχήν αγροτικές ή κτηνοτροφικές και οι γονείς αφενός μεν έχουν ακανόνιστες ώρες για την μεταφορά των παιδιών τους, αφετέρου είναι χαμηλού εισοδήματος, μερικές εκ των άνω περιοχών είναι ορεινές – ημιορεινές όπως π.χ το Κυριάκι, το Στείρι, το Κόκκινο, το Νέο Κόκκινο, ο Υψηλάντης, η Δαύλεια, ο Πρόδρομος και κατά τους χειμερινούς μήνες τα χωριά αποκλείονται λόγω χιονιού, θα είναι προβληματική έως αδύνατη η μεταφορά των μαθητών στις παρακείμενες σχολικές μονάδες.
Η κατάργηση του υφιστάμενου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων των μαθητών θα επηρεάσει την βίαιη απομάκρυνσή τους από χώρους γνωστούς και οικείους και την βίαιη ένταξή τους σε νέες σχολικές μονάδες, και θα επιφέρει στους γονείς πρόσθετα προβλήματα η νέα προσαρμογή τους, η μεταφορά τους κοκ.

Την είδηση αντλήσαμε από το μπλόγκ του Στείρίου http://hotelasteriasteiri.blogspot.com/. Είναι πολύ μεγάλο θέμα , γιατί η κυρά - Διαμαντοπούλου, θέλει να  εφαρμόσει  άμεσα τα σχέδιά της και όχι μόνο στη Βοιωτία με πρόσχημα τον Καλλικράτη. Καλά τον λέγαμε "Χαλικράτη!".

Κι αν ο μακροσκελής Δήμος Διστόμου - Αράχωβας Αντίκυρας δεν αντιδράσει κι αυτός, θα καλέσουμε τον. .. Γκλέτσο. Τον  φαντάζεστε δίδυμο, μαζί με την Τσόνογλου;



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Χατζηνικολάου  κι ο έρωτας Τζαβάρα και... Βάσως (Τσόνογλου) !
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_2086.html#more